Τοπικά

Εξαφανίστηκε 14χρονη από το σπίτι της και την αναζητούσαν 9 μήνες οι γονείς της – Ετοίμαζε γάμο στο Αλιβέρι

Από τον περασμένο Αύγουστο ο πατέρας μιας 14χρονης είχε χάσει τα ίχνη της, όταν είχε έρθει στη Νέα Ιωνία από τη Γερμανία, όπου διαμένουν για διακοπές. Ο άνδρας ήρθε στην Ελλάδα για να την ψάξει χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, επιτείνοντας έτσι την αγωνία της οικογένειας για την τύχη της. Τη λύση στο «μυστήριο» έδωσε τελικά ένας φίλος του που την είδε τις προηγούμενες ημέρες να κυκλοφορεί μαζί με κάποιον άλλο στη Νέα Ιωνία και τον ειδοποίησε τηλεφωνικά.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τη συνήγορο πολιτικής αγωγής, άρχισε τον περασμένο Αύγουστο όταν οικογένεια Ρομά που διαμένει μόνιμα στη Γερμανία έστειλε τα δύο, από τα τρία παιδιά της, το 14χρονο κορίτσι και τον αδελφό της, για διακοπές στη Ν. Ιωνία στο σπίτι συγγενή του, που έχει επίσης τέσσερα παιδιά. Μετά από λίγο διάστημα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την ισχύ του διαβατηρίου του κοριτσιού, με αποτέλεσμα να έρθει ο πατέρας του από τη Γερμανία για να το επιλύσει. Πήρε τη σύζυγό του και πήγαν στο Αλιβέρι για να βρουν την κόρη τους, αλλά όμως τόσο το σπίτι ήταν άδειο, όσο και η κόρη του και οι υπόλοιποι συγγενείς ήταν άφαντοι. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν τηλεφωνικά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ούτε την οικογένεια του κατηγορούμενου ούτε το κορίτσι τους και από τότε συνέχισαν να την ψάχνουν, όμως δεν μπόρεσαν να τη βρουν. Έτσι ο πατέρας του κοριτσιού κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία για αρπαγή ανηλίκου. Τις προηγούμενες ημέρες γνωστός του πατέρα τον ειδοποίησε ότι είδε το κορίτσι να κυκλοφορεί με κάποιον στη Ν. Ιωνία. Η οικογένεια έτσι ήρθε οδικώς από τη Γερμανία, κατέθεσε δεύτερη μήνυση σε βάρος του συγγενή του και της γυναίκας του, ενώ η Αστυνομία τούς εντόπισε προχθές και προχώρησε στη σύλληψή τους.

Χθες προσήχθησαν για να δικαστούν με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Σύμφωνα με τη δικηγόρο πολιτικής αγωγής η ανήλικη δεν είπε στους γονείς της που ήταν όλο αυτό το διάστημα, παρά μόνο ότι ήταν με την οικογένεια που τους φιλοξενούσε σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ο φερόμενος λόγος για την αρπαγή της ανήλικης έχει να κάνει με την πρόθεση των κατηγορούμενων να παντρέψουν τα δύο παιδιά κατά το έθιμο των αθίγγανων, παρόλα αυτά ο πατέρας της 14χρονης, σύμφωνα με τη συνήγορό του δεν θέλει να γίνει γάμος, ούτε να εφαρμοστούν τσιγγάνικα έθιμα, απλά να πάρει το κορίτσι και να επιστρέψει στη Γερμανία. Ισχυρίζεται δε ότι ο ίδιος πήγε στο εξωτερικό για να φύγει από το συγκεκριμένο περιβάλλον και να προχωρήσει στη ζωή του. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε, καθώς οι κατηγορούμενοι ζήτησαν χρόνο για να ορίσουν δικηγόρο, για σήμερα στη 1μ.μ., ωστόσο, όμως αναμένεται να δικαστούν σε άλλη ημερομηνία, γιατί αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την ΚΥΑ λόγω των μέτρων κατά της διασποράς της Covid δικάζονται μόνο όσοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Αυτόφωρο και έτσι θα οριστεί δικάσιμος σε βάρος τους, ίσως και εντός του τρέχοντα μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το