Αθλητισμός

Εβδομάδα εξελίξεων για τον Ολυμπιακό Β. στα διοικητικά

Σημαντική είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς αναμένεται η διοίκησης της ΠΑΕ να τοποθετηθεί για την επόμενη μέρα της ομάδας, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Περιμένουμε να ανακοινωθεί η μέρα και η ώρα.

Είναι γεγονός, πως δεν υπάρχει καμία πρόταση από ενδιαφερόμενο να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, κάτι που έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη, τόσο ο πρόεδρος Σωτήρης Μαυρονάσιος, όσο και ο μεγαλομέτοχος Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Ωστόσο, οι μέρες περνούν και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς μάλιστα οι ημερομηνίες πιέζουν. Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει ο Ολυμπιακός να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, να καταθέσει την εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ και να ετοιμάσει τον φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι τις 23 Ιουλίου, προκειμένου να εξεταστεί στη συνέχεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να χορηγηθεί στον σύλλογο πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως η παρούσα διοίκηση έχει φροντίσει να κάνει τις ενέργειες, έτσι ώστε να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ στις 350.000 ευρώ, όπως απαιτεί η πολιτεία για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.

Πέρα από τα θέματα που άπτονται της απόκτησης πιστοποιητικού συμμετοχής στη νέα ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2, τα οποία είναι σε άμεση προτεραιότητα, οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν μπροστά τους να διευθετήσουν και μια σειρά από ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμός της ομάδας, ενόψει της νέας χρονιάς.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν αν η ομάδα θα πάρει τελικά αδειοδότηση από την ΕΠΟ, καθώς ως γνωστόν, σε πρώτο βαθμό οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν άδεια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κατέθεσαν έφεση και περιμένουν να εξεταστεί εκ νέου ο φάκελος από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι άνθρωποι της ομάδας προσκόμισαν κάποια δικαιολογητικά και περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ. Θυμίζουμε, πως για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ ισχύει η απαγόρευση μεταγραφών ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών ανεξαρτήτου ιδιότητας (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) και υπηκοόητητας, εκτός από τρεις ποδοσφαιριστές, τη δυνατότητα απεριορίστου αριθμού μεταγραφών Ελλήνων ποδοσφαιριστών κάτω των 25 ετών και απεριορίστου αριθμού μεταγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών και τη δυνατότητα ανανέωσης απεριορίστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων ανεξαρτήτου ηλικίας και υπηκοότητας. (Απόφαση Ε.Ε. της ΕΠΟ 36/05.06.2020)

Παρά το γεγονός, πως οι ποινές δεν είναι αυστηρές, για όσες ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΠΟ για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, εντούτοις ο αριθμός τους συσσωρεύει το πρόβλημα αναζήτησης ποδοσφαιριστών κάτω των 25 ετών.

Από τη στιγμή που 22 ομάδες θα κινηθούν για ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών τότε το πρόβλημα διογκώνεται. Η ζήτηση αυξάνεται για μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές ενώ αντιθέτως μειώνεται για αυτούς που γεννήθηκαν πριν το 1996.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι ομάδες αυτές είχαν τη δυνατότητα να ανανεώσουν όσα συμβόλαια ήθελαν από τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ τους και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα βλέπουμε «μπαράζ» ανακοινώσεων με ανανεώσεις συμφωνιών.

Μειονέκτημα αποτελεί και η απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 23 ετών. Οι καλοί νεαροί ποδοσφαιριστές γίνονται συνήθως στόχοι «πλούσιων» ομάδων που επενδύουν σ’ αυτές τις ηλικίες με αποτέλεσμα να προκύπτει δυσκολία στην ανεύρεση «ψημένων» ξένων παικτών που να μην έχουν ξεπεράσει το 23ο έτος της ηλικίας τους.

Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρητικά, καθώς μπορεί οι παράγοντες μιας ομάδας να μην έχουν την πολυτέλεια να κινηθούν ελεύθερα στις μεταγραφές και να φτιάξουν μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, με παίκτες νεαρούς σε ηλικία. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέπτης κάθε ομάδας και όχι τα βιογραφικά των παικτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το