Αθλητισμός

Έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους οι άνθρωποι της Νίκης σχετικά με την επιστολή της ΠΑΕ

Η Νίκη «τάραξε τα νερά» σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ με την επιστολή που έστειλε στην Ένωση των δύο πρωταθλημάτων, αν και υπήρξε παρανόηση όσον αφορά τον σκοπό αυτής της ενέργειας. Βέβαια, οι ιθύνοντες του συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι ο στόχος ήταν να παρακινηθεί η διοργανώτρια αρχή και να ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την βιωσιμότητα των συλλόγων.

Την περασμένη Κυριακή η ΠΑΕ Νίκη έστειλε στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ μία επιστολή στην οποία εξέφραζε τους προβληματισμούς της για την υπάρχουσα κατάσταση και για το αβέβαιο μέλλον για ποδοσφαιριστές, προπονητές και γενικά τους εργαζομένους στις ΠΑΕ. Οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των παραπάνω, ώστε με αυτόν τον τρόπο να στηριχθούν και οι ίδιες οι ομάδες ως οργανισμοί.
Στο τέλος της επιστολής οι άνθρωποι της Νίκης υπενθύμιζαν και μία πρόταση για αναδιάρθρωση, που είχαν κάνει από τις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία οι δύο κατηγορίες θα συγχωνεύονταν σε μία, με 28 ομάδες σε δύο ομίλους των 14. Μάλιστα, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκαθίστατο και η κατάφωρη αδικία των ομάδων που πέρυσι κέρδισαν την άνοδο από τη Γ’ Εθνική και φέτος παίζουν ξανά στο τρίτο επίπεδο του ποδοσφαίρου.
Ωστόσο, κάποιοι -άγνωστο αν αυτό έγινε ηθελημένα ή αθέλητα- μπέρδεψαν λίγο τα πράγματα όσον αφορά τις επιστολές, κατηγορώντας τη Νίκη ότι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού προσπάθησε να επωφεληθεί προτείνοντας αναδιάρθρωση.

Έτσι, οι άνθρωποι της Νίκης αισθάνθηκαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση από το Λονδίνο, ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Παπακωνσταντίνου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επιστολή που στείλαμε την Κυριακή στις ομάδες δεν ήταν για την αναδιάρθρωση και δεν ξέρω γιατί δημιουργήθηκε αυτή η σύγχυση. Για την αναδιάρθρωση είχαμε στείλει άλλη επιστολή στις 20 Φεβρουαρίου, όταν ήμασταν τρίτοι στη βαθμολογία. Οι περισσότερες ομάδες έχουν συμφωνήσει με τις προτάσεις μας διότι μόνο έτσι θα γίνει βιώσιμη η κατηγορία.  Στην καινούργια επιστολή αναφέραμε ότι επειδή τα έσοδα εξανεμίζονται και οι υποχρεώσεις «τρέχουν», θα πρέπει η Ένωση να πιέσει ώστε το κράτος να μας βοηθήσει με κάποιες φοροαπαλλαγές. Και στο τέλος, ως υστερόγραφο γράφαμε ότι πρέπει να δούμε σοβαρά και το θέμα της αναδιάρθρωσης. Εμείς το πήγαμε στη βιωσιμότητα των ΠΑΕ. Αυτό μας ενδιέφερε και το τονίζω επειδή μας κατηγόρησαν ότι τέτοιες ημέρες θέσαμε θέμα αναδιάρθρωσης. Ίσως κάποιοι να δημιούργησαν θέμα διότι θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια στις ομάδες».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Βενέτης έδωσε τη δική του απάντηση στην ιστοσελίδα a-sports.gr, η οποία υποστήριξε ότι η Νίκη ότι ακολουθεί τη γραμμή του ΠΑΟΚ, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Δεν είχαμε σκοπό να προκαλέσουμε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Και επίσης δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ και είναι προσβλητικό να χαρακτηριζόμαστε σαν να είμαστε βοηθούμενοι του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το