Τοπικά

Έτοιμοι για την Αθήνα με τρακτέρ οι αγρότες του μπλόκου Αλμυρού

Αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με αγροτικά μηχανήματα είναι οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού, ωστόσο η τελική απόφαση για τον τρόπο μετάβασης θα ληφθεί σήμερα σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων. Παράλληλα, δεν έχει απομακρυνθεί η σκέψη να αποσταλεί και νέα επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικά αιτήματα το αφορολόγητο πετρέλαιο και την επιβολή πλαφόν επτά λεπτά ανά κιλοβατώρα στο ρεύμα.

Να αναφερθεί ότι χθες αντιπροσωπεία αγροτοσυνδικαλιστών είχε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αρνήθηκε να επιτρέψει την κάθοδο τρακτέρ στην πρωτεύουσα, με τους αγρότες, ωστόσο, να δηλώνουν ότι το συλλαλητήριο θα γίνει με αγροτικά μηχανήματα και θα μείνουν στην Αθήνα μόνο 24 ώρες.

«Σήμερα Σάββατο θα αποφασιστεί για τον αριθμό των τρακτέρ που θα μεταβούν στην Αθήνα σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα της Θεσσαλίας και πανελλαδικά. Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα που θέλει άψογη συνεννόηση με την Αστυνομία, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Πρόθεση είναι να κατέβει στην πρωτεύουσα ένας αριθμός τρακτέρ από τα μπλόκα της Λαμίας και κάτω, αλλά και από τη Θεσσαλία, ενώ οι πληροφορίες λένε πως από τη Μακεδονία θα φορτωθούν και αγροτικά μηχανήματα σε νταλίκες για να μεταφερθούν. Εμείς, ως μπλόκο Αλμυρού θέλαμε να κλιμακωθεί ο αγώνας με μεγάλο αριθμό τρακτέρ στην Αθήνα και όχι με λίγα και ένα απλό συλλαλητήριο, αλλά να μείνουμε πολλές ημέρες. Σε κάθε περίπτωση εφόσον οι συνάδελφοι του μπλόκου επιθυμούν να μεταβούν με τρακτέρ, εννοείται πως θα πάμε» τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνας Χρ. Πάντζιος.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «από τη στιγμή που δυο από τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών, αυτά του αφορολόγητου πετρελαίου και του φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος, δεν ικανοποιήθηκαν, ως μπλόκο Αλμυρού επιμένουμε να αποσταλεί νέα επιστολή στον πρωθυπουργό και να ζητούμε την εξεύρεση λύσης. Θα πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε πλέον, για να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε».
Να αναφερθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των αγροτών που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης, θα μεταβεί στην Αθήνα με ναυλωμένα λεωφορεία, καθώς και μεμονωμένα με αγροτικά αυτοκίνητα.

Από τη σύσκεψη αγροτικών συλλόγων Πηλίου

Αγρότες του Πηλίου
Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Πηλίου πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Ζαγορά Πηλίου όπου συζητήθηκε η πανελλαδική απόφαση των μπλόκων για κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.
Μαζικό και μαχητικό κλίμα κυριαρχούσε στη προχθεσινή συγκέντρωση και ομόφωνα αποφασίστηκε η κάθοδος στην Αθήνα με λεωφορεία και αγροτικά.

Αγρότες Στεφανοβικείου
Με τρακτέρ, λεωφορεία και αγροτικά οχήματα ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που έχει ανακοινωθεί, οι αγρότες του Στεφανοβικείου. Χθες, πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας. Στη διάρκεια του αποκλεισμού, έγινε συνέλευση των αγροτών και αποφασίστηκε να συμμετέχουν στην κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά και λεωφορεία, τα οποία θα αναχωρήσουν από το μπλόκο του Στεφανοβικείου.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το