Τοπικά

Ετοιμάζουν “κάθοδο” στην Αθήνα αγρότες από το Πήλιο

Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Πηλίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Ζαγορά για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα την Τετάρτη στις 5 Απριλίου η οποία θα αφορά την άμεση καταβολή των χρημάτων της αναπλήρωσης εισοδήματος, που, πως αναφέρουν, εδώ και δύο μήνες υπάρχει εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης μεταθέτοντάς την από δεκαήμερο σε δεκαήμερο.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης ο οποίος τόνισε πως “με τους αγώνες μας, τα μαζικά συλλαλητήρια και μπλόκα, την ενότητα και αποφασιστικότητα μας αναδείξαμε την οξύτητα των προβλημάτων και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δώσει δεσμεύσεις. δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμά μας στην επιβίωση και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, να παράγουμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ούτε θέλουμε ζωή με επιδόματα και pass. Επενδύουμε χρήματα, δουλεύουμε σκληρά, απαιτούμε να πουλάμε την παραγωγή μας σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνει βιώσιμο εισόδημα να συνεχίζουμε τη δραστηριότητά μας.
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, αφορά την επιβίωσή μας, πανελλαδικά συντονισμένος από την ΠΕΜ, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους”.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πηλίου διεκδικούν και απαιτούν:

Άμεση καταβολή των χρημάτων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα που έχει ανακοινωθεί η στήριξη και πρέπει να καλύπτουν όλους τους νομούς της χώρας.

Άμεση ένταξη και καταβολή των χρημάτων στα προϊόντα στα οποία δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει το χαμένο εισόδημα το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να δοθούν από το ουκρανόμετρο τα 72 ευρώ/στρέμμα σε όλα τα προϊόντα και τους παραγωγούς που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο νομοθετικά κατοχυρωμένο και φυσικά αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ για το 2023 καθώς τα ψίχουλα των 76 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7 λεπτά/Kwh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του Προστίμου Ρύπων. Γενναία επιδότηση μέσων και εφοδίων καθώς και των ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την παραγωγική διαδικασία.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να εξοφληθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για το 2022.

“Με την ενότητά μας, τον οργανωμένο αγώνα μας, τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη 5 Απριλίου θα νικήσουμε” σημειώνουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το