Ελλάδα

Αίτηση αυτοεξαίρεσης από την αντιεισαγγελέα της έρευνας για τις καταγγελίες Βγενόπουλου

diki

Νέες φουρτούνες στο εσωτερικό της δικαιοσύνης αφού η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Σπυροπούλου, στην οποία είχε χρεωθεί η έρευνα για τις καταγγελίες του Α. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, έκανε αίτηση αυτοεξαίρεσης.

Η κ. Σπυροπούλου, είχε οριστεί από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ως αρμοδία για τις μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών στις 22 Μαρτίου, εν όψει της αποχώρησης από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας του έως τότε αρμοδίου αντεισαγγελέα Α.Π. Εμμανουήλ Ρασιδάκη.

Αναπληρωτές της, ορίστηκαν οι αντεισαγγελείς Παναγιώτης Καραγιάννης και Άννα Ζαίρη. Πριν από λίγες ημέρες, η κ. Σπυροπούλου στις 23 Μαΐου έκανε δήλωση αποχής από την υπόθεση, καθώς ο γιος της εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρία, διευθυντής της οποίας είναι ο πρώην συνεργάτης του Α. Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, για τον οποίο ο Άρειος Πάγος προ ολίγων ημερών αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Ωστόσο ο ίδιος διαφεύγει…

Μετά ταύτα, η κυρία Κουτζαμάνη ανέθεσε την διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης στον αμέσως επόμενο, που είναι ο κ. Καραγιάννης.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το