Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Παγκύπριο – Απαιτούνται 300 μονάδες αίματος για πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία

Περίπου 300 μονάδες αίματος χρειάζονται κάθε μήνα για τις μεταγγίσεις τους οι 80 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στον Νομό Μαγνησίας, ενώ ο Σύλλογός τους ξεκινά από φέτος ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
Το πολύτιμο αίμα δεν το έχουν ανάγκη μόνο όσοι ασθενείς χρειάζεται να χειρουργηθούν, αλλά και συνάνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Χθες στο Παγκύπριο Διδακτήριο πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου βρέθηκε από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στον αύλειο χώρο και οι μονάδες που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του Συλλόγου Πασχόντων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δέσποινα Λουκάκη ανέφερε πως «κάθε μήνα οι 80 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χρειάζονται 300 τουλάχιστον μονάδες αίματος για τις μεταγγίσεις τους».
Η ίδια τόνισε πως «διοργανώσαμε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εθελοντική αιμοδοσία και θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, γιατί ήταν μια δικιά του ιδέα να γίνει αυτή η δράση, καθώς και την ΕΛΜΕ για τη στήριξή της».

Ερωτηθείσα σχετικά είπε πως «οι ανάγκες σε αίμα πότε καλύπτονται και πότε δεν καλύπτονται. Άλλωστε δεν είναι εποχικές οι ανάγκες και πρέπει να γίνει σε όλο τον κόσμο συνείδηση, ώστε να αιμοδοτούν όσο χρειάζεται. Δεν πρέπει να αδειάσουν τα ψυγεία από αίματα και μετά να κινητοποιηθούμε. Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως 150.000 φιάλες αίματος μόνο για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία».
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έδωσαν αίμα χθες το πρωί, δήλωσε πως «με τη δράση αυτή στείλαμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών για τη σημασία που έχει για τη ζωή συμπολιτών μας η εθελοντική αιμοδοσία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το