Ελλάδα

Εστίαση: Ξεκίνησαν oι «καμπάνες» – Λουκέτα και 5.000 ευρώ πρόστιμο στους πρώτους παραβάτες

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενήργησε ελέγχους Παρασκευή και Σάββατο, μεταμεσονύκτιες ώρες, σε καταστήματα εστίασης της νότιας και ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 από αυτά για παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού. Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους
Τα περιοριστικά μέτρα που τυχόν θα επιβληθούν για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊου θα αφορούν από εδώ και στο εξής μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι κανείς κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει περιορισμούς σε άνθρωπο που δεν κινδυνεύει να μπει σε ΜΕΘ.

«Όταν αλλάζουν οι καταστάσεις, αλλάζουν και οι αποφάσεις» είναι το μήνυμα του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη. «Επειδή η εξέλιξη της πανδημίας ποτέ δεν είναι γραμμική, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση, προσαρμοστικότητα και ευελιξία. Όλα επανεξετάζονται διαρκώς» επισημαίνει σε συνέντευξη του στo ethnos.gr.

Παράλληλα υπογράμμισε και ο ίδιος από τη μεριά του, ότι καθολικά μέτρα πρέπει να αποκλείονται, καθώς «θα συνιστούσαν αδικία σε βάρος των εμβολιασμένων και πλήγμα στην οικονομία». Ωστόσο σημειώνει πως «δεν μπορεί να αποκλείονται τοπικά και στοχευμένα μέτρα για την προστασία των ανεμβολίαστων».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το