Ελλάδα

Εστίαση χωρίς μουσική τον Μάιο – Για όλους ανοίγουν τα γυμναστήρια

Χωρίς μουσική αναμένεται να εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης για ολόκληρο τον Μάιο, ενώ προκρίνεται το σενάριο η κυβέρνηση να εισηγηθεί στους ειδικούς λοιμωξιολόγους τα γυμναστήρια να ανοίξουν για όλους τους πολίτες και όχι μόνοι για τους εμβολιασμένους από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 του μήνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή το εάν θα είναι απαραίτητες οι μάσκες και πόσοι πελάτες θα μπορούν να γυμνάζονται ανά τ.μ. θα πρέπει να αποφασιστούν από την Επιτροπή.

Οσον αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, που ανοίγουν από Παρασκευή 14 Μαΐου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού (μοριακό, rapid η self test). Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική άρση των μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό του κορονοϊού έχει πλέον ξεκινήσει. Την Τετάρτη ύστερα από εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ίσως το σημαντικότερο πακέτο μέτρων που θα αφορά την άρση του lockdown.
Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί η διεύρυνση του ωραρίου κατά το οποίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών, η οριστική κατάργηση των SMS στο 13033 και η κατάργηση του μέτρου απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το