Τοπικά

Εστία μόλυνσης ο Κραυσίνδωνας στην Αγία Παρασκευή “Θ”

Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί ένα μεγάλο τμήμα του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, στο ύψος της γέφυρας, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής

Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων ένα μεγάλο τμήμα του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, στο ύψος της γέφυρας, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο. Λιμνάζοντα νερά, τα οποία παροχετεύονται από παρακείμενο αγωγό όμβριων υδάτων που συνδέεται με την κοίτη του χειμάρρου έχουν δημιουργήσει μια άκρως αποκρουστική εικόνα, με τους περιοίκους να κάνουν λόγο για «λύματα με έντονη δυσοσμία και κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών από τα σμήνη κουνουπιών». Οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά όπως υποστηρίζουν «οι αρμόδιοι κωφεύουν και δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να βρουν από πού προέρχεται η διαρροή».

Η εικόνα είναι πραγματικά αποκρουστική, καθώς τα λιμνάζοντα νερά έχουν ένα έντονο πρασινοκαφέ χρώμα και όπως προαναφέρθηκε παροχετεύονται από αγωγό όμβριων υδάτων και τρέχουν διαρκώς.
«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δυο μήνες ανομβρία και από τον αγωγό να βγαίνουν νερά στην κοίτη του χειμάρρου. Κάτι άλλο συμβαίνει και πιθανότατα πρόκειται για λύματα, τα οποία δεν ξέρουμε από πού μπορεί να προέρχονται» αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι στη γέφυρα του Κραυσίνδωνα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.
Τα νερά έχουν σχηματίσει μια μεγάλη λίμνη στην κοίτη του Κραυσίνδωνα και σύμφωνα με τους περιοίκους «καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις νυκτερινές ώρες αναδίδεται έντονη δυσοσμία. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας και να καθίσουμε στις βεράντες μας» τονίζουν.


Οι ίδιοι τόνισαν στην «Θ» ότι έχουν απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στη ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνοντας το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση.
«Έχουμε ενημερώσει τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά στην ουσία οι αρμόδιοί της κωφεύουν. Κάποια στιγμή μάς είπαν ότι δεν μπορούν να βρουν από πού προέρχεται η διαρροή στον αγωγό όμβριων υδάτων. Ζητούμε από τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας να ενδιαφερθούν επιτέλους και να σταματήσουν αυτό το χάλι. Θα μας φάνε τα κουνούπια και η ελονοσία» δήλωσαν περίοικοι.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκρός σε τροχαίο 45χρονος πυροσβέστης

Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων από τον θάνατο 45χρονου πυροσβέστη που έχασε την…

23 Δεκεμβρίου 2023

Απόλυτη καταστροφή στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Airbus Atlantic – Πάνω από 700 εργαζόμενοι με τροφική δηλητηρίαση

Με απόλυτη αποτυχία εστέφθη το χριστουγεννιάτικο δείπνο που παρέθεσε η Airbus Atlantic στη Δυτική Γαλλία,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Βελτίωση

Στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στοχεύουν μια σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί τόσο από τη δημοτική αστυνομία…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές με… νόημα προς το Δ.Σ. της ΕΟΚ από την παράταξη Φασούλα

Ευχές με.. νόημα προς το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έστειλε η παράταξη «Πρώτα το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Αποκατάσταση

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου η μελέτη, που αφορά την…

23 Δεκεμβρίου 2023

Άλλη μια χώρα νομιμοποιεί την ευθανασία: «Δικαίωμα σε αξιοπρεπή θάνατο» στην Κούβα

Η Κούβα έγινε την Παρασκευή (22/12) μόλις η δεύτερη χώρα σε όλη την περιφέρεια της…

23 Δεκεμβρίου 2023