Τοπικά

Εστία μόλυνσης ο Κραυσίνδωνας στην Αγία Παρασκευή “Θ”

Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί ένα μεγάλο τμήμα του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, στο ύψος της γέφυρας, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής
Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί ένα μεγάλο τμήμα του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, στο ύψος της γέφυρας, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής

Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων ένα μεγάλο τμήμα του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, στο ύψος της γέφυρας, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο. Λιμνάζοντα νερά, τα οποία παροχετεύονται από παρακείμενο αγωγό όμβριων υδάτων που συνδέεται με την κοίτη του χειμάρρου έχουν δημιουργήσει μια άκρως αποκρουστική εικόνα, με τους περιοίκους να κάνουν λόγο για «λύματα με έντονη δυσοσμία και κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών από τα σμήνη κουνουπιών». Οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά όπως υποστηρίζουν «οι αρμόδιοι κωφεύουν και δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να βρουν από πού προέρχεται η διαρροή».

thumbnail_SANY0021

Η εικόνα είναι πραγματικά αποκρουστική, καθώς τα λιμνάζοντα νερά έχουν ένα έντονο πρασινοκαφέ χρώμα και όπως προαναφέρθηκε παροχετεύονται από αγωγό όμβριων υδάτων και τρέχουν διαρκώς.
«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε δυο μήνες ανομβρία και από τον αγωγό να βγαίνουν νερά στην κοίτη του χειμάρρου. Κάτι άλλο συμβαίνει και πιθανότατα πρόκειται για λύματα, τα οποία δεν ξέρουμε από πού μπορεί να προέρχονται» αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι στη γέφυρα του Κραυσίνδωνα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής.
Τα νερά έχουν σχηματίσει μια μεγάλη λίμνη στην κοίτη του Κραυσίνδωνα και σύμφωνα με τους περιοίκους «καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις νυκτερινές ώρες αναδίδεται έντονη δυσοσμία. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας και να καθίσουμε στις βεράντες μας» τονίζουν.

thumbnail_SANY0024
Οι ίδιοι τόνισαν στην «Θ» ότι έχουν απευθυνθεί κατ’ επανάληψη στη ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνοντας το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση.
«Έχουμε ενημερώσει τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά στην ουσία οι αρμόδιοί της κωφεύουν. Κάποια στιγμή μάς είπαν ότι δεν μπορούν να βρουν από πού προέρχεται η διαρροή στον αγωγό όμβριων υδάτων. Ζητούμε από τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας να ενδιαφερθούν επιτέλους και να σταματήσουν αυτό το χάλι. Θα μας φάνε τα κουνούπια και η ελονοσία» δήλωσαν περίοικοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το