Ελλάδα

ΕΣΡ: Έρευνα για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους

Το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων γνωστοποιώντας ότι ξεκίνησε έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν και συνεχίζονται να παρουσιάζονται τα γεγονότα και τα σχόλια σχετικά με τη στυγνή γυναικοκτονία.

Επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει παράλληλα αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία ποινικής προδικασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΡ:
«Αθήνα, 04 Απριλίου 2024

Αριθ. Πρωτ.: ΕΣ/588

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή τον τρόπο μετάδοσης από τα Μ.Μ.Ε. εκπομπών που αφορούν την δολοφονία νεαρής γυναίκας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ενημερώνει το κοινό ότι:

Σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, το ΕΣΡ δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στην δομή και την θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους. Κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία. Το ΕΣΡ τηρώντας το νόμο επεμβαίνει μετά την μετάδοση των εκπομπών και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το ως άνω διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία) και την δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003).

Η Προέδρος του ΕΣΡ

Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το