Τοπικά

Έσωσαν σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος στον Ριζόμυλο

Toν θηλυκό σκύλο που περιφερόταν για καιρό στον Ριζόμυλο εξαθλιωμένος κατάφεραν χθες να σώσουν μέλη της ομάδας «Εθελοντές Φιλόζωοι Βελεστίνου» καθώς στις 3 Ιανουαρίου ενημερώθηκαν από μία γυναίκα, που περνάει από το χωριό για να πάει στη δουλειά της, για το πώς είναι αυτό το ζώο και πόσο υποφέρει, κυρίως από την κατάσταση του τριχώματός του.


Η Πάολα Γκάλιου, μέλος της ομάδας, εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι πήγε στον Ριζόμυλο και ρωτώντας τους κατοίκους έμαθε που περιφέρεται το εξαθλιωμένο πλάσμα. Το βρήκε, το τάισε και χθες κατάφερε να το πιάσει, μαζί με ακόμη μία εθελόντρια, την Αλεξάνδρα Στύλλα, αφού μαζί με την τροφή του έβαλαν και ηρεμιστικό φάρμακο. Έτσι ναρκωμένο, το μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Ιωάννας Ντόντου για περίθαλψη.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το ζώο υπέφερε από το μακρύ τρίχωμα του. Μάλιστα από τις τρίχες, τους κόσμους και τις λάσπες που είχε στο ένα μάτι, έχει χάσει την όρασή του από τον έναν οφθαλμό, αν και είναι μόλις ενάμιση έτους. Πάσχει και από ερλιχίωση και θα αρχίσει αμέσως θεραπεία.


Η ομάδα «Εθελοντές Φιλόζωοι Βελεστίνου» για τη διάσωση του σκύλου δήλωσαν χθες τα εξής και ζητούν όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει με τα έξοδα για τη διάσωση της σκυλίτσας.
«Η κατάσταση είναι η εξής: Είναι περίπου 1,5 ετών και 12 κιλά. Το ένα ματάκι είναι τυφλό, αφού μέσα είχε κόμπους από μαλλιά και λάσπες. Είναι θετική στην ερλιχίωση, πρέπει να ξεκινήσει θεραπεία με vibramycin. Θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις αίματος και βιοχημικά (30 ευρώ) και να στειρωθεί (70 ευρώ). Φιλοξενία βρέθηκε στον Βόλο επί πληρωμή με 5 ευρώ την ημέρα» .
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα«Εθελοντές Φιλόζωοι Βελεστίνου».

(Πληροφορίες από zoosos.gr)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το