Τοπικά

«Έσφυζαν» από κόσμο τα καταστήματα της εστίασης

Γέμισαν από κόσμο τα καταστήματα εστίασης της πόλης το τριήμερο των γιορτών, όπου και με την βοήθεια του καιρού, οι πολίτες του Βόλου διασκέδασαν και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με την ψυχή τους.
Κάθε μέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι κα τα ξημερώματα, οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης «έσφυζαν» από κόσμο με σύμμαχο τον ασυνήθιστα για την εποχή ζεστό ήλιο, ενώ κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης και για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους στα εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εστίασης Βόλου κ. Στέφανος Στεφάνου, το τριήμερο των Χριστουγέννων, σαν πρώτη φάση, η αγορά και η εστίαση της πόλης ήταν γεμάτη από κόσμο, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να συγκριθεί η φετινή κίνηση στην εστίαση με τα περυσινά ποσοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται και είναι και στόχος, να υπάρχουν ίδια επίπεδα κόσμου στην εστίαση με εκείνα του τριημέρου που πέρασε και τις δύο επόμενες εβδομάδες, μέχρι και τα Θεοφάνια, όσο βέβαια ο καιρός παραμένει σύμμαχος των πολιτών και των καταστηματαρχών. Τα ξενοδοχεία, όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, έφθασαν το 80% της πληρότητάς τους, δεδομένο το οποίο «μαρτυρά» την άφιξη του κόσμου στην πόλη του Βόλου για τον εορτασμό των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίοι εν συνεχεία αναμένεται να κινηθούν και στα καταστήματα της εστίασης.
«Σαν πρώτη φάση, το τριήμερο των Χριστουγέννων είχε πολύ κόσμο στην εστίαση. Περιμένουμε και την δεύτερη φάση, τις επόμενες δύο εβδομάδες, για να μπορέσουμε να βγάλουμε το σύνολο και να μπορούμε να συγκρίνουμε με πέρυσι. Ήταν ένα πολύ ωραίο τριήμερο αυτό των Χριστουγέννων, για όλους μας. Με την βοήθεια και του καιρού, ο κόσμος βγήκε και διασκέδασε, όλες τις ώρες της ημέρας, σε καφέ, σε μπαρ, σε εστιατόρια, σε κέντρα διασκέδασης. Πιστεύουμε ότι θα βγει και αυτή την εβδομάδα, αλλά μέχρι και τα Φώτα, το οποίο είναι και ο στόχος», τόνισε ο ίδιος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το