Τοπικά

Ερώτηση του Κ. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για ζητήματα αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση σχετικά με τα βαθμολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση.

Η Ερώτηση αφορά, συγκεκριμένα τους αποφοίτους Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) που κατατάχθηκαν τα έτη 1990, 1991 και 1992. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, υπήρξε αλληλογραφία τον Μάρτιο του 2020 μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΓΓΚΑ προκειμένου να αρθούν ασφαλιστικές στρεβλώσεις που επηρεάζουν τους εν λόγω αξιωματικούς. Ενδεικτικά οι ίδιοι αναφέρουν πως ζητήθηκε από την ΓΓΚΑ η τροποποίηση των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 20 του Ν. 3865/2010, προκειμένου να υπάρξει δίκαιη και ομοιόμορφη συνταξιοδοτική μεταχείριση όλων των παραπάνω στελεχών των Ε.Δ που ανήκουν στην κατηγορία των παλαιών ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαραβέγιας, προς αυτή την κατεύθυνση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής (2/11/2020) ότι τα βαθμολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω στελέχη των Ε.Δ θα αντιμετωπιστούν επίσης ομοιόμορφα με την κατάθεση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα νομοθετικής ρύθμισης εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ που κατ’αρχήν θα αφορά όσους κατατάχθηκαν το 1990. Εκπεφρασμένος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι η αποκατάσταση των προαγωγών στις Ε.Δ με την διόρθωση του χρόνου βαθμολογικής εξέλιξης όλων των παραπάνω αποφοίτων ΑΣΣΥ.

Δεδομένου ότι μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να κατατεθούν νέα νομοσχέδια εκ μέρους και των δυο υπουργείων, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:
1. Ποια είναι τα άμεσα συνταξιοδοτικά θέματα που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα οποία αφορούν τα εν λόγω εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ; Πώς σχεδιάζεται η επίλυση τους και ποια προεργασία έχει γίνει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς;
2. Ποια είναι τα άμεσα βαθμολογικά θέματα που εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα οποία αφορούν τα εν λόγω εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ; Πώς σχεδιάζεται η επίλυση τους και ποια προεργασία έχει γίνει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς;

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το