Τοπικά

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου για την παράταση των Προγραμμάτων ΛΑΕΚ εκπαίδευσης εργαζομένων

Έμπρακτη ήταν η στήριξη του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την παράταση του Προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων τους μέσω του Υπουργείου Εργασίας.
Ο Βουλευτής προχώρησε σε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την παράταση των Προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 για το 2022, τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2023, ώστε να μπορέσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση και κατάρτιση των δικαιούχων εργαζόμενων.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, τα Προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 είναι προγράμματα επιδότησης κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις μέχρι 50 ατόμων και υποβάλλονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών και εργαζομένων σε συνεργασία με πιστοποιημένα ΚΕΚ. Χρηματοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα το Λογαριασμό ΛΑΕΚ. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης της αρεσκείας του, με διάρκεια 40 ωρών και επιδότηση 200€.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης για το 2022 εγκρίθηκαν μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων αξιολόγησης έγινε μόλις στις 11/11/2022. Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη πιστοποιημένων εισηγητών λόγω παράλληλης υλοποίησης πολλών προγραμμάτων, καθυστέρησε σημαντικά την έναρξη τους.
«Η ομαλή ολοκλήρωση των Προγραμμάτων ΛΑΕΚ του 2022 μέχρι το τέλος του έτους κατέστη πρακτικά αδύνατη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να κινδυνεύουν σήμερα να απωλέσουν το δικαίωμα εκπαίδευσης και κατάρτισής τους», τόνισε ο Βουλευτής. Με την Ερώτησή του στήριξε το δίκαιο αίτημα των δικαιούχων και συμμετεχόντων φορέων, και ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε παράταση του χρόνου υλοποίησης των Προγραμμάτων για το 2022 τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το