Τοπικά

Ερωτήματα και καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην ηγεσία της Περιφέρειας για τις προσλήψεις

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  σε κατ’ επείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  ο “Πολυετής Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού  2022-2025”.
Η Περιφερειακή Αρχή προέβη στην έγκριση των πινάκων (ανά έτος) του πολυετούς προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022-2025 και την κάλυψη με μετάταξη ή πρόσληψη συνολικά 104 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ΙΔΑΧ για την κάλυψη αναγκών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και στις Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Ο Σύλλογος καταγγέλλει πως  δεν εκλήθη να καταθέσει τις απόψεις του επί του κρίσιμου αυτού σχεδιασμού που αφορά τις ανάγκες στελέχωσης των Υπηρεσιών, όπου οι υπάλληλοι μας δίνουν καθημερινά τον αγώνα εξυπηρέτησης του πολίτη, κόντρα στην υποστελέχωση και τις διαρκώς αυξανόμενες αρμοδιότητες λόγω των συνεχών τροποποιήσεων στην αυτοδιοικητική νομοθεσία.
Με επιστολή τους καταγγέλλουν την  Περιφερειακή Αρχή για την απουσία ενημέρωσης του Σωματείου ως προς την συζήτηση του κρίσιμου ζητήματος του σχεδιασμού προσλήψεων για την τετραετία 2022-2025.
Καταγγέλλει, επίσης, την διαδικασία του κατεπείγοντος στην σύγκληση και της δια περιφοράς στην συζήτηση μια τόσο σημαντικής απόφασης και
ζητά:
● να γνωστοποιηθούν  τα αιτήματα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφορικά με την πρόσληψη – μετάταξη τακτικού προσωπικού και προσωπικού ΙΔΑΧ, που, όπως αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα Πρακτικού, λήφθηκε  υπόψη κατά την εισήγηση στην λήψη της απόφασης.
● Διευκρινίσεις για τα κριτήρια επιλογής των 47 προσλήψεων και των 57 μετατάξεων. Ήδη μέσω της κινητικότητας οι ρυθμοί προσέλευσης δεν ήταν ικανοποιητικοί.
● Να ενημερωθεί για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων την τετραετία 2017-2020
● Να ενημερωθεί για την εκτίμηση των αποχωρήσεων την τετραετία 2022-2025

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το