Τοπικά

Ερωτήματα για το αίτημα του Αρείου Πάγου περί αποστολής του βουλεύματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ηθικό ζήτημα φέρεται να δημιουργείται, αναφορικά με τη διαδικασία αίτησης αποστολής του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, για την υπόθεση Κουφοντίνα προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες της «Θ», το αίτημα της εισαγγελέως κ. Ξένης Δημητρίου έφθασε στο Πρωτοδικείο Βόλου στις 12.03’ το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου, ωστόσο μισή ακριβώς ώρα νωρίτερα σε γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα είχε αναρτηθεί η είδηση περί της εισαγγελικής παρέμβασης.
Στην ενημερωτική ιστοσελίδα «Πολίτης» η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με το αίτημα για την αποστολή του βουλεύματος είχε αναρτηθεί στις 11.33’ το πρωί, δηλαδή μισή ώρα περίπου πριν κοινοποιηθεί η παρέμβαση στο Πρωτοδικείο Βόλου… Σημειωτέον πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου βρισκόταν εκείνη την ημέρα στη Λάρισα, όπου και συμμετείχε σε ημερίδα, ενώ η παρέμβασή της έγινε δύο ακριβώς ώρες μετά τη γνωστοποίηση του βουλεύματος, που ήταν, όπως είναι γνωστό, απορριπτικό του αιτήματος Κουφοντίνα.

Τα ερωτηματικά που γεννώνται, είναι πολλά, καθώς πότε πρόλαβε η κ. Δημητρίου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του απορριπτικού βουλεύματος, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της γραφής του; Μήπως προκλήθηκε μια διαδικασία απαξίωσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου; Πάντως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορθώς ζήτησε να της αποσταλεί το βούλευμα, καθώς εντός χρονικής περιόδου δέκα ημερών από την έκδοσή του, πρέπει να ασκηθεί, αν θεωρήσει πως πρέπει να ασκηθεί, αίτηση αναίρεσης, που θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου.
Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ο κρατούμενος των φυλακών Κασσαβέτειας Δημ. Κουφοντίνας, καθώς βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση, μετά την επιβάρυνση της κατάστασης της υγείας του από την απεργία πείνας που κάνει.

Στο πλευρό του 61χρονου συζύγου της, Δημ. Κουφοντίνα, στο Νοσοκομείο Βόλου, βρίσκεται πλέον η Αγγελική Σωτηροπούλου, καθώς εγκρίθηκε το αίτημά της να παρέχει στον απεργό πείνας υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας.
Η κατάσταση της υγείας του πολυισοβίτη, ο οποίος έχει συμπληρώσει δέκα ημέρες απεργίας πείνας, λαμβάνοντας μόνο νερό κι αλάτι, επιτρέπει την παρουσία αποκλειστικής νοσοκόμου και η σύζυγός του υπέβαλε αίτημα να φροντίζει εκείνη τον Δημ. Κουφοντίνα και να μην περιορίζεται η παρουσία της δίπλα του μόνο σε ένα επισκεπτήριο. Η σύζυγος του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, βρίσκεται στον ειδικό χώρο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δημ. Κουφοντίνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το