Τοπικά

Εργοδότες στη Μαγνησία απαιτούν εκ περιτροπής εργασία χωρίς να πληρώνουν τους εργαζόμενους…

Στην Επιθεώρηση Εργασίας κατατέθηκαν χθες έξι αιτήσεις από επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, για να θέσουν σε εκ περιτροπής εργασία το προσωπικό από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ένας εργοδότης απαίτησε να μην πληρώνει τους υπαλλήλους του… και ενημερώθηκε ότι εάν συμβεί αυτό, η επιχείρησή του θα κλείσει έτσι κι΄ αλλιώς από τα πρόστιμα…
Οι επιχειρήσεις που κατέθεσαν αιτήσεις, ανήκουν στον χώρο του μετάλλου και ερωτήσεις για να αξιοποιήσουν το μέτρο έγιναν από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα στην Επιθεώρηση προσφεύγουν και εργαζόμενοι, αναφέροντας πως εργοδότες ακολουθούν «τυχοδιωκτικές» μεθόδους, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν υψηλή κερδοφορία και βρήκαν ευκαιρία, να επιβάλουν περιορισμό των όποιων ζημιών τους σε βάρος των εργαζομένων τους.
Σε κάποια ξενοδοχεία λαμβάνονται μέτρα προς την κατεύθυνση των απολύσεων και της ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, λόγω της ραγδαίας μείωσης των κρατήσεων.
Όσο υπάρχει έξαρση της νόσου, πολλοί εργοδότες βρίσκουν ευκαιρία, να λειτουργήσουν κατά το δοκούν, προχωρώντας σε απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, καθυστερήσεις πληρωμών κ.ά., ανεξάρτητα από τα μέτρα που θα λάβει η Πολιτεία.
Από την Επιθεώρηση έγινε γνωστό, πως θα τηρηθεί ο Νόμος στο ακέραιο και θα πληρωθούν οι μισθοί στο ακέραιο, καλώντας και τους εργαζόμενους να καταθέτουν τις αναφορές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το