Τοπικά

Έργο 1,17εκ. ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία της Μακρυρράχης

 

Έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Μακρυρράχης δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.178.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 817.
«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Μακρυρράχης. Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και υλοποιούμε έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Το έργο περιλαμβάνει:
-Κατασκευή κιβωτοειδούς αγωγού αποφόρτισης της πλευρικής τάφρου της Εθνικής Οδού Τσαγκαράδας – Ζαγοράς, μετά τη στροφή από Καράβωμα και στα δυτικά του οικισμού της Μακρυρράχης.
-Αντικατάσταση της τριγωνικής τάφρου καταστρώματος της Εθνικής Οδού Τσαγκαράδας – Ζαγοράς με ορθογωνική τάφρο.
-Κατασκευή νέου καναλιού ανάσχεσης των ομβρίων υδάτων, μεταξύ των παραπάνω τάφρων και των πρώτων σπιτιών, στα ανάντι και δυτικά του οικισμού της Μακρυρράχης.
-Κατασκευή δύο νέων αγωγών αποφόρτισης στα βόρεια του οικισμού της Μακρυρράχης, μέσω των οποίων θα αποφορτίζει η πλευρική τάφρος καταστρώματος της Εθνικής Οδού Τσαγκαράδας – Ζαγοράς.
-Βελτίωση και διάνοιξη του φρεατίου εισόδου υφιστάμενου τεχνικού αποκατάστασης ρέματος, στο βόρειο τμήμα του οικισμού της Μακρυρράχης, πλησίον του βενζινάδικου του οικισμού.
-Διάνοιξη του τεχνικού εισόδου και διαμόρφωση φρεατίου στην είσοδο τεχνικού αποκατάστασης υφιστάμενου ρέματος εντός του οικισμού της Μακρυρράχης, δυτικά του κεντρικού δρόμου.
-Διεύρυνση του φρεατίου εισόδου του τεχνικού αποκατάστασης του ρέματος στη θέση διασταύρωσης με την κεντρική οδό Μακρυρράχης, πλησίον του φούρνου του χωριού.
-Αντικατάσταση του πλευρικού, τριγωνικού ρείθρου της κεντρικής οδού Μακρυρράχης με ορθογωνικό κανάλι. Το κανάλι θα ξεκινά από το ύψος του κεντρικού Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Μακρυρράχης, στα ανάντι του δρόμου και πριν τη στροφή προς Χορευτό, καταλήγωντας μέχρι την υφιστάμενη Γέφυρα του ρέματος Φελούκα στα νότια του οικισμού της Μακρυρράχης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το