Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Ο κ. Τσίπρας παραποιεί ξανά την αλήθεια για την ανεργία – Πρωτόγνωρο θεσμικό θράσος

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα από το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη μείωση των ποσοστών ανεργίας, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου τον καταγγέλλει για “ανίατη πολιτική υπερμετρωπία, αλλά και πρωτόγνωρο θεσμικό θράσος”. Όπως, ειδικότερα, επισημαίνει:

Με την πλειονότητα των νέων (κάτω των 35 χρόνων) να ζουν με τα χρήματα των γονιών τους ή ν’ αναζητούν την τύχη τους στο Εξωτερικό, με την πλήρη απασχόληση ν’ αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» και με το νομικό εργασιακό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών, το να βγαίνει και να θριαμβολογεί ο κ. Τσίπρας ότι «αναστρέφεται ο δείκτης της ανεργίας», δεν οφείλεται μόνον στην …ανίατη πολιτική υπερμετρωπία του, αλλά και στο πρωτόγνωρο θεσμικό θράσος που τον διακρίνει κάθε φορά που παραποιεί την αλήθεια!

Τουλάχιστον, ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των νέων ο κ. Τσίπρας, όταν για άλλη μια φορά, με τα δυό του νέα δωράκια στους εργοδότες (κατάρτιση ανέργων, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, για την μετατροπή των εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς!), τους καθιστά εργασιακούς είλωτες!
Αν ήθελε όντως να πείσει ο κ. Πρωθυπουργός, δεν είχε παρά να επαναφέρει το πρότερο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της απασχόλησης. Κάτι τέτοιο, όμως, απαιτούσε πολιτικά κότσια, που ο κ. Τσίπρας απέδειξε ξανά πως …δεν είχε!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το