Τοπικά

Εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας από εθελοντές του “Εσταυρωμένου” 

Από την ίδρυση και το ξεκίνημα της λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), το Δ.Σ. του “Εσταυρωμένου”, με την πολύτιμη στήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος, προσπαθεί να αξιοποιήσει όλους τους χώρους του κτιρίου κάνοντας συνεχώς βελτιωτικές κινήσεις ανακαίνισης.

Οι εργασίες αυτές γίνονται, κυρίως, με τη βοήθεια των συνεργατών – εθελοντών του Συλλόγου, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν χρόνο και κόπο σ’ όλους τους τομείς δράσης του “Ε”. Ήδη, έχουν ανακαινιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό:

Ισόγειο
1. Η μεγάλη αίθουσα του ισογείου, στην οποία εκτίθενται όλα τα προσφερόμενα είδη (ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία κ.α.)
2. Ο χώρος της Γραμματείας του ΚΕ.Δ.Α.Β. (γραφεία, Η.Υ, βιβλιοθήκη κ.α.)
3. Η δεύτερη μεγάλη αίθουσα του ισογείου, όπου διακονούν οι εθελοντές της βάρδιας και αποθηκεύονται κάποια είδη, όπως κλινοσκεπάσμα, ηλεκτρικά είδη, εργαλεία και άλλα αναγκαία είδη.
4. Στον χώρο αυτό, λειτουργεί επαγγελματικό ασανσέρ, για να διευκολύνει την άνοδο (στον α΄όροφο) των χαρτοκιβωτίων που ετοιμάζουν οι συνεργάτες του “Εσταυρωμένου” για τις μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές.
5. Παραπλεύρως, έχει δημιουργηθεί μια οθόνη για προβολές με σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα, για τις επισκέψεις των μαθητών των σχολείων.
6. Έχει αξιοποιηθεί πλήρως η αυλή του ΚΕ.Δ.Α.Β. που φιλοξενεί κατά καιρούς εκδηλώσεις για τους εθελοντές και τα μέλη του “Ε”.
7. Στον ίδιο χώρο έχει τοποθετηθεί προσκυνητάρι του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και προστάτη των συνεργατών και των μελών του συλλόγου.

Α΄όροφος
8. Υπάρχουν δύο μεγάλες αίθουσες, όπου φιλοξενούνται (σε όμορφες κρεμάστρες) τα ενδύματα που είναι έτοιμα προς διάθεση.
9. Το επίσημο Γραφείο του υπευθύνου του ΚΕ.Δ.Α.Β. εξοπλισμένο με Η/Υ και άλλα είδη γραφείου.
10. Στους τοίχους υπάρχουν σιδερένια ράφια για την αποθήκευση των χαρτοκιβωτίων με ανθρωπιστικό υλικό, που θα σταλούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος (χώροι κράτησης, δομές προσφύγων κ.α.).
11. Αυτές τις ημέρες, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης και στους υπόλοιπους χώρους του α΄ορόφου, για να γίνουν πιο λειτουργικοί και ωφέλιμοι.

“Είναι δε πολύ σημαντικό, να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας πως κάποιοι συνάνθρωποι κοπιάζουν για να οργανωθούν σωστά αυτές οι δομές της τοπικής μας Εκκλησίας, που λειτουργούν με ευθύνη του Δ.Σ. του “Ε”, χωρίς να πληρώνονται και, μάλιστα, χωρίς να επιδιώκουν την κοινωνική αναγνώριση”, υπογραμμίζουν τα μέλη του Δ.Σ. του “Εσταυρωμένου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το