Τοπικά

Εργασιακά ζητήματα συζήτησαν οι Βιομήχανοι στη Θεσσαλία με τον υπουργό Εργασίας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση, στο γραφείο του υπουργού στην Αθήνα, κατά την οποία έθεσε υπ’ όψη του τις προτάσεις του επί θεμάτων των οποίων η αντιμετώπιση εμπίπτει στο πεδίο πολιτικών του υπουργείου όπως αυτά έχουν αναδειχθεί από τις επιχειρήσεις-μέλη του.
Εκ μέρους του Συνδέσμου, στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Ελένη Κολιοπούλου συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος κ. Ευριπίδης Δοντάς, ο αντιπρόεδρος κ. Δημοσθένης Κατσής και ο έφορος Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου.
Αναλυτικότερα κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα εργασιακού και ασφαλιστικού περιεχομένου, τα οποία αναπτύχθηκαν από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου σε δύο άξονες, με πρώτο τα εργασιακά ζητήματα όπως:

Η Οργάνωση Χρόνου Εργασίας, η Υπερεργασία και οι Υπερωρίες, η Αύξηση των Ωρών Νόμιμης Υπερωριακής Απασχόλησης, η Προσαρμογή των Ωρών Εργασίας των Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων, ο Κατώτατος Νομοθετημένος Μισθός ως ένα Παράδειγμα Προβληματικής Νομοθέτησης.
Στη συνέχεια, αναλύθηκαν ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν: Στο Έμμεσο μισθολογικό κόστος, την Ασφάλιση Μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών στον ΕΦΚΑ, τη Χορήγηση Επιδομάτων Παραγωγικότητας (Bonus) – Χωρίς επιβολή ασφαλιστικών εισφορών, τις Ημέρες ασθένειας και τον Υπολογισμό Ασφαλιστικών Εισφορών καθώς και την Αναγκαιότητα Κωδικοποίησης της Εργατικής και της Ασφαλιστικής Νομοθεσίας.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου διαβεβαίωσαν τον υπουργό για την αμετακίνητη επιθυμία του Συνδέσμου για ανάπτυξη κάθε καλής συνεργασίας με το υπουργείο, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ζήτησε να εξετασθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη συζήτηση προς όφελος της παραγωγικής οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το