Πολιτισμός

Μηνύματα προσφοράς σε συναυλία της «Ιωνίας» για την ενίσχυση της “Κιβωτού του Κόσμου”

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν χθες το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης για να παρακολουθήσει τη συναυλία που διοργάνωσε ο φορέας πολιτισμού «Ιωνία» με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Λάχανα και Χάχανα» με τον Τάσο Ιωαννίδη και τη Χορωδία «Ιωνία». Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς σκοπός της συναυλίας ήταν η ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» που λειτουργεί στο Διμήνι. Τη συναυλία, στην οποία συμμετείχε και η Ορχήστρα Νέων “Ιωνίᔨπαρακολούθησαν περισσότερα από 900 άτομα.

Ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, δημιουργός των τραγουδιών Λάχανα και Χάχανα, που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους, και 200 παιδιά από τη Χορωδία «Ιωνία» μοιράστηκαν μέσα από τη μουσική τη χαρά των Χριστουγέννων και έστειλαν το μήνυμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της ευγένειας.

Η κ.Εύα Καραβοσιάνη

Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της «Κιβωτού του Κόσμου» για το παράρτημα στον Βόλο Εύα Καραβοσιάνη δήλωσε συγκινημένη για την ανταπόκριση του κόσμου και για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συναυλίας. Η ίδια ανέφερε ότι περισσότερα από 900 άτομα που παρακολούθησαν τη συναυλία πρόσφεραν σακούλες με τρόφιμα.
«Το ευχάριστο είναι ότι τα ίδια τα παιδιά προσφέρουν τις σακούλες με το σύνθημα έχουμε ένα δώρο για εσάς. Και εμείς με τη σειρά μας τους δίνουμε δώρο αλεύρι προσφορά του κ. Λούλη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα παιδιά της Κιβωτού συμμετέχουν ενεργά. Μακάρι τις γιορτινές ημέρες να υπάρχουν ανάλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρχει βοήθεια για τις δομές όπως είναι η Κιβωτός» ανέφερε.

Η κ.Κορνηλία Φραγκογιάννη

Τη συναυλία παρακολούθησαν και 15 παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της «Κιβωτού» στο Διμήνι. Αυτό το διάστημα φιλοξενούνται 28 παιδιά από 6 έως 18 ετών.
«Η χαρά μας και η συγκίνηση είναι μεγάλη σήμερα. Όταν βλέπουμε ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, των φορέων και των συλλόγων είναι πολύ μεγάλη, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα»» ανέφερε η κ. Κορνηλία Φραγκογιάννη που διευθύνει τη χορωδία.


Υπογράμμισε ότι με τη συναυλία «πέρασαν» στα παιδιά όμορφα μηνύματα όπως ο σεβασμός, η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια. «Είναι μια όμορφη ευκαιρία για να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε, αλλά και να εμφυσήσουμε στα παιδιά τη διάθεση και το ενδιαφέρον για την προσφορά και μέσα από αυτή να τους δείξουμε ότι εισπράττουμε τη χαρά της προσφοράς. Η χαρά αυτή είναι ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το