Επιστήμη

Ερευνητής του «Δημόκριτου» επιλέχθηκε για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων

karkinos
Ενας Έλληνας ερευνητής, ο δρ Ευστράτιος Στρατίκος του «Δημόκριτου», είναι ένας από τους νικητές διεθνούς διαγωνισμού της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKlein (GSK), που έχει ως στόχο την επιτάχυνση της αξιοποίησης της έρευνας για νέες θεραπείες.

Ο κ. Στρατίκος θα συνεργαστεί με επιστήμονες της GSK στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος ανακάλυψης νέων φαρμάκων για τον καρκίνο και ειδκότερα στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Ο έλληνας ερευνητής ήταν ένας από τους έξι νικητές του διαγωνισμού «2015 Discovery Fast Track Challenge» και επιλέχθηκε μεταξύ 378 αιτήσεων συμμετεχόντων από 21 χώρες της Ευρώπης και Αμερικής.

Το πρόγραμμα έρευνας της GSK, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς-ερευνητικούς φορείς από διάφορες χώρες, ξεκίνησε το 2010, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης με επιστημονικές ομάδες και από τις δύο πλευρές, ώστε να ανακαλυφθούν νέα φάρμακα με ταχύτερο ρυθμό.

Ο Ευ.Στρατίκος αποφοίτησε το 1994 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πήρε το διδακτορικό του το 1999 στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο και έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Από το 2014 είναι διευθυντής ερευνών στον «Δημόκριτο», στο Τμήμα Βιοδιαγνωστικής του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το