Ελλάδα

Έρευνα: Πιο έξυπνα τα παιδιά που θηλάζουν

θηλασμός

Τη σύνδεση του μητρικού θηλασμού με τον «υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης» διακρίνει μακροχρόνια έρευνα που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Η έρευνα, η οποία πήρε ως δείγμα περίπου 3.500 μωρά από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής από όλες τις κοινωνικές βαθμίδες, βρήκε ότι εκείνα που θηλάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σημειώνουν και υψηλότερα ποσοστά στα IQ τεστ.

Οι επιστήμονες λένε πως τα αποτελέσματα, αν και όχι οριστικά, φαίνεται πως αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση της ανάγκης τα νεογέννητα να θηλάζουν τουλάχιστον κατά τους έξι πρώτους μήνες της ζωής τους. Προσθέτουν πάντως πως οι μητέρες πρέπει ακόμη να έχουν την επιλογή να αποφασίζουν αν θέλουν να το κάνουν ή όχι.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Global Health έδειξε πως ανάμεσα στα παιδιά που θήλασαν μόλις ένα μήνα και σε εκείνα που θήλασαν περισσότερα από ένα χρόνο, τα δεύτερα σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης. Επιπλέον, υπήρξαν ενδείξεις ότι μεγαλώνοντας προχωρούσαν περισσότερο στις εκπαιδευτικές βαθμίδες ενώ μακροπρόθεσμα κέρδιζαν περισσότερα χρήματα.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το