Θ Plus

Ερευνα: 37% των εργαζομένων θεωρεί «εχθρό» της αποδοτικότητας τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά

Πρόσφατη έρευνα του παγκόσμιου ηγέτη στην παροχή επαγγελματικών χώρων ευέλικτης εργασίας Regus αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο πιστεύουν πως η καθημερινή τους μετακίνηση προς και από τη δουλειά μειώνει την αποδοτικότητά τους.

Όπως υποστηρίζουν, ο χρόνος που ξοδεύεται, μέχρι να φτάσουν στη δουλειά τους, δεν είναι παραγωγικός, αλλά ούτε και ευχάριστος προσωπικός χρόνος. Η έρευνα δείχνει πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι χρόνος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασχολίες.

Από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, 37% απάντησε πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά αποτελεί ανούσιο και απροσδιόριστο χρόνο, ενώ 27% απάντησε πως μισεί τη μετακίνηση και την ονόμασε «χάσιμο» του πολύτιμου χρόνου. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, αυτό σημαίνει ότι για πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ο χρόνος μετακίνησης θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο αποδοτικό χρόνο εργασίας ή σε λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης το πρωί.
Σημαντικά πορίσματα:

 

Μόνο μια μειοψηφία των εργαζομένων σε επιχειρήσεις παγκοσμίως (17%) βλέπουν το χρόνο μετακίνησης προς και από τη δουλειά τους ως παραγωγικό, ενώ η πλειοψηφία δηλώνει πως αποτελεί πηγή εξάντλησης της αποδοτικότητάς τους στη δουλειά και του προσωπικού τους χρόνου.
Είναι πλέον καιρός οι επιχειρήσεις να μειώσουν αυτό τον ενδιάμεσο χρόνο μετακινήσεων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο σε πιο αποδοτική δουλειά ή ξεκούραση.
Μόνο μία μικρή μειοψηφία (19%) βλέπει το χρόνο μετακίνησής του ως προσωπικό χρόνο, ίσως γιατί τους δίνει την ευκαιρία να διαβάσουν τα νέα στο κινητό τους ή ένα βιβλίο».
Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, σχολιάζει: «Καθώς ο χρόνος μετακίνησης προς και από τη δουλειά αυξάνεται συνεχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να μας προβληματίσουν. Σε μία εποχή όπου μπορούμε να εργαστούμε από όπου επιθυμούμε, είναι πραγματικά σπατάλη ενέργειας και χρόνου να περνάνε οι εργαζόμενοι ώρες από την ημέρα τους στο δρόμο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι έξυπνες επιχειρήσεις που θέλουν να αποκαταστήσουν την παραγωγικότητα και να ανταμείψουν τους εργαζόμενους τους με περισσότερο προσωπικό χρόνο ή απλά λίγο παραπάνω ύπνο που και που, θα πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να δουλεύουν πιο κοντά στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες της εβδομάδας».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το