Τοπικά

Το ερχόμενο Σάββατο η β’φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας

τηλεσκόπιο

Το ερχόμενο Σάββατο 7η Φεβρουαρίου στις 9π.μ., διενεργείται στα κεντρικά σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος, η δεύτερη φάση «Αρίσταρχος» του 20ού Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2015. Στο Βόλο, ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στο 1ο Λύκειο, οδός Κύπρου 48 – Παγκύπριο Διδακτήριο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστειλε τη σχετική εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού, θα είναι χωριστά για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο, θα αναρτηθούν δε στο διαδίκτυο κατά την έναρξη του διαγωνισμού, από την ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr.

Η πρώτη φάση «Εύδοξος» του διαγωνισμού διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μέσω διαδικτύου και προσήλθαν στο διαγωνισμό πολυάριθμοι μαθητές. Από τις δύο αυτές φάσεις θα επιλεγούν οι 40 περίπου καλύτεροι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και θα προσκληθούν στο Βόλο, όπου θα εξετασθούν στην 3η φάση «Ίππαρχος» του διαγωνισμού, ενώπιον ειδικής επιτροπής της Εταιρείας.

Οι δύο πρώτοι μαθητές Λυκείου του διαγωνισμού, θα μεταβούν τον Ιούλιο στη NASA για αστροναυτική εκπαίδευση, ενώ οι 10 πρώτοι θα συμμετάσχουν στην 4η φάση «Πτολεμαίος» του διαγωνισμού, προκειμένου να επιλεγούν από αυτούς, οι 5 καλύτεροι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα λάβει χώρα στη μακρινή Ινδονησία.

Ας σημειωθεί ότι πρόπερσι η 7η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στο Βόλο με εξαιρετική επιτυχία, αφού προσέλκυσε 37 χώρες του κόσμου, τις περισσότερες από κάθε άλλη διοργάνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το