Τοπικά

Έρχεται νέο κύμα πλειστηριασμών μέσα στον Σεπτέμβριο – Στο σφυρί 40-80 ακίνητα κάθε μήνα στη Μαγνησία

Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και ζεστός, ωστόσο από σήμερα «βρέχει» πλειστηριασμούς ακινήτων… Εκατοντάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα «βγαίνουν στο σφυρί», ορισμένα εκ των οποίων και στη Μαγνησία. Μάλιστα το κύμα πλειστηριασμών αναμένεται να ενταθεί την ερχόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, καθώς βγαίνουν στο σφυρί τουλάχιστον πέντε ακίνητα οφειλετών στη Μαγνησία από τράπεζες…

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αρχίζουν πάλι σήμερα, μετά τις διακοπές του Αυγούστου και σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, «φορτώνονται» συνεχώς νέες υποθέσεις και πλέον ο ρυθμός με τον οποίο θα πραγματοποιούνται, υπερβαίνει τους 2.000 κάθε μήνα…
Αναλογικά δηλαδή κάθε μήνα θα βγαίνουν στο σφυρί 40-80 ακίνητα στη Μαγνησία…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών, που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα προς πλειστηριασμό, από τις 150.000 στις 100.000 ευρώ. Είναι ζήτημα χρόνου ο πήχης να υποχωρήσει και κάτω από τις 100.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2019.
Ταυτόχρονα, περιουσιακά στοιχεία εταιρειών εκποιούνται μέσω πλειστηριασμών.
Χιλιάδες είναι οι κατοικίες (κυρίως μικρής αξίας, όπως αποδεικνύεται και όχι πολυτελείς) που θα αλλάξουν χέρια υπό το βάρος χρεών. Το ερώτημα είναι εάν το κοινωνικό κόστος που θα υπάρξει, θα είναι μεγάλο, αν οι αντιδράσεις θα οδηγήσουν σε αμηχανία την κυβέρνηση και κατά πόσο θα επιδιωχθεί σε μια προεκλογική χρονιά να σηκωθούν οι τόνοι και να υπάρξουν οριζόντιες παρεμβάσεις.

Για τις 12 του μήνα προγραμματίζεται να βγουν στο σφυρί σε συμβολαιογραφεία της Λάρισας, μια οικοδομή σε οικισμό του Πηλίου με υπόγειο, ισόγειο και όροφο, με τιμές πρώτης προσφοράς 39.200, 58.800 και 58.800 ευρώ αντίστοιχα ο κάθε όροφος, ένα γήπεδο με βιοτεχνικό κτίριο στο ΒΙΟΠΑ Βόλου, έκτασης 3.477 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 700.000 ευρώ και τρία οικόπεδα στην περιοχή της Αγριάς, του ιδίου οφειλέτη τράπεζας, το πρώτο 180 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 23.500 ευρώ, το δεύτερο 340 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 160.000 ευρώ και το τρίτο 281 τ.μ. με παλαιά αποθήκη εντός, με τιμή πρώτης προσφοράς 30.500 ευρώ.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται πλέον Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14.00 ή εναλλακτικά από τις 14.00 έως τις 18:00.
Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου, κατά τον οποίο υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την εκάστοτε μέγιστη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13:59:00 έως 13:59:59 ή από ώρα 17:59:00 έως 17:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών. Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.
Μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών ανακοινώνεται το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων. Όσοι έχουν λάβει μέρος στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ενημερώνονται αμελλητί για το αποτέλεσμά του. Ο υπάλληλος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού συντάσσει τη σχετική έκθεση, κατακυρώνοντας τα πράγματα στον πλειοδότη.
Σημειώνεται ότι λόγω αποχής των συμβολαιογράφων της Μαγνησίας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι πλειστηριασμοί για ακίνητα οφειλετών της Μαγνησίας διεξάγονται σε συμβολαιογραφεία της Λάρισας κυρίως, αλλά και της Καρδίτσας ή των Τρικάλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το