Αθλητισμός

Επιτυχίες εις διπλούν για τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου (photos)

Σημαντικές επιτυχίες εις διπλούν σημείωσε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου. Από τη μια μεριά οι αθλητές και αθλήτριές του κέρδισαν μετάλλια στην Α’ Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος σκοποβολής, ενώ από την άλλη ανέβηκαν στο βάθρο και στο Σχολικό Πρωτάθλημα. Στον Βόλο θα φιλοξενηθεί η Γ’ Φάση του Πανελληνίου.
Την τιμητική του είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Εθνικό Σκοπευτήριο, καθώς φιλοξένησε την Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το Σχολικό Πρωτάθλημα. Αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα μέτρησαν τις δυνάμεις τους και στις δύο διοργανώσεις με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου να αποτελεί ξανά άξιο εκπρόσωπο της πόλης μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Α’ Φάση του Πανελληνίου για πρώτη φορά αγόρια και κορίτσια διαγωνίστηκαν χωριστά στην κατηγορία Παίδων Β’ ρίχνοντας από 60 βολές. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους Βολιώτες αθλητές υπό τις οδηγίες του προπονητή Νίκου Μίχα να κάνει δυναμική αρχή στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο φτάνοντας στις πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις.

Το χάλκινο κατέκτησε στο τουφέκι παίδων Β’ ο Γκαρέλης (δεξιά)

Στο τουφέκι παίδων Α’ καθιστοί (9-11 ετών), το οποίο παρέμεινε μικτό με 58 συμμετοχές, η Ματθίδλη Μακροσάββα ήταν 13η με 401,3 βαθμούς (νέα ατομική επίδοση στον πρώτο της αγώνα), η Ευαγγελία Πανταζή 19η με 393,6 και η Μαρία Στράκα 38η με 367,2 (νέα ατομική επίδοση στον πρώτο της αγώνα). Το ομαδικό τερμάτισε στην 9η θέση.
Στο τουφέκι παίδων Β’ όρθιοι με στήριγμα (12-14 ετών) στα αγόρια ο ΣΣΒ πανηγύρισε ένα μετάλλιο. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Γκαρέλης ήταν «χάλκινος» με 607,7 (νέα ατομική επίδοση), ενώ ο Γιώργος Μάνδρος κατετάγη 8ος με 596,2 ανάμεσα σε 35 συμμετοχές.

Το «χρυσό» ομαδικό στο τουφέκι παίδων Β’. Από αριστερά εικονίζονται Κανανά, Γκαρέλη και Βαρέλα

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών το βάθρο είχε έντονο βολιώτικο χρώμα. Η Ιωάννα-Ξένια Γκαρέλη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 609,4 (νέα ατομική επίδοση), ενώ στο βάθρο τη συντρόφευσε η Κλεοδώρα-Μαρία Βαρέλα που πήρε το χάλκινο με 604,4. Πέμπτη ήταν η Ανθή Κανανά με 597,6 και 11η η Ευαγγελία Μακροσάββα με 575. Οι επιδόσεις αυτές χάρισαν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του Σκοπευτικού ανάμεσα σε 12 ομάδες.

Το Σχολικό Πρωτάθλημα
Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου και στο Σχολικό Πρωτάθλημα. Σ’ αυτό έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Παρ’ όλα αυτά όμως οι νεαροί Βολιώτες σκοπευτές έλαμψαν με την παρουσία τους καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις.
Διοργανωτής ήταν το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας. Οι νικητές πριμοδοτούνται για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα με 10% ο πρώτος, με 8% ο δεύτερος και με 7% ο τρίτος.
Την υψηλότερη επίδοση σημείωσε η Μελίτη Μπαλατσού, η οποία ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο αεροβόλο πιστόλι. Η μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας έκανε νέα ατομική επίδοση στον προκριματικό με 546 βαθμούς και στον τελικό συγκέντρωσε 209,5.

Αργυρό μετάλλιο στο σχολικό για την Μπαλατσού

Το μετάλλιο άγγιξε η Όλγα Κατσούλη στο αεροβόλο τουφέκι. Η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου με 608 βαθμούς στον προκριματικό και 196,2 στον τελικό κατέλαβε την 4η θέση χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για 0,6. Στο ίδιο αγώνισμα η Βασιλική Κατοίκου του 4ου ΓΕΛ Βόλου ήταν 7η με 588,2 και 107,6 στον τελικό.
Όσον αφορά τα αγόρια στο αεροβόλο τουφέκι ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής από το 8ο ΓΕΛ Βόλου κατετάγη 7ος με 581,6 και 102,3 στον τελικό και ο Μάριος Κασλάς (4ο ΓΕΛ Βόλου) 10ος με 552, 7.
Στο αεροβόλο πιστόλι την 11η θέση κατέκτησε ο Απόστολος Μαυρατζάς του ΓΕΛ Αλμυρού κάνοντας νέα ατομική επίδοση με 489 στον παρθενικό του αγώνα.
Οι διακρίσεις του Σκοπευτικού στις μικρές ηλικίες οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό και στο πρόγραμμα που υπάρχει για τα δημοτικά σχολεία και το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Τα παιδιά επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του συλλόγου στη Νέα Δημητριάδα και γνωρίζουν από κοντά το άθλημα, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους τροφοδοτώντας με νέο «αίμα» τον ΣΣΒ.

Στον Βόλο η Γ’ Φάση του Πανελληνίου
Επόμενη υποχρέωση για τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου είναι η Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στον Βύρων από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Εκεί οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στα αεροβόλα όλων των κατηγοριών (τουφέκι και πιστόλι). Ο βολιώτικος σύλλογος σκοπεύει να παρατάξει 40 αθλητές σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με σκοπό φυσικά την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου και έβδομου συνολικά.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γ’ Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που αφορά τα πυροβόλα όπλα εφήβων-νεανίδων θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου, γεγονός που σίγουρα προκαλεί ικανοποίηση στις τάξεις του ΣΣΒ.

Στις 5 Απριλίου η ΓΣ του ΣΣ Βόλου
Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου προσκαλεί τα μέλη του σε έκτακτη απολογιστική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Απριλίου στα γραφεία του στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου. Η συνέλευση θα αρχίσει στις 16.00 και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 18.00 στον ίδιο χώρο με όσα μέλη είναι παρόντα και ταμειακώς εντάξει.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: 1) Έγκριση διοικητικού απολογισμού έτους 2017, 2) έγκριση οικονομικού απολογισμού 2017 και 3) έγκριση προϋπολογισμού έτους 2018.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Η ηγεσία στην εκπαίδευση είναι γένους θηλυκού» – Η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας διοργανώνει την 1η Διάσκεψη Στελεχών Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνει την 1η Διάσκεψη Στελεχών Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας με αντικείμενο…

7 Μαρτίου 2024

Κιλελέρ

Την θυσία των κολίγων στο Κιλελέρ θα τιμήσουν, την Κυριακή 10 Μαρτίου (12μ), οι Θεσσαλοί…

7 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή του Αχιλλοπούλειου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας στο 8ο Ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο στη Γαλλία

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή διασχολικής ομάδας μαθητών και μαθητριών του Αχιλλοπούλειου Γυμνασίου και…

7 Μαρτίου 2024

Καταθέσεις

Η αστυνομία κι η πυροσβεστική αποφάσισαν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων βαγονιών και τη διαμόρφωση με…

7 Μαρτίου 2024

Δράσεις κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 5.00 μ.μ. στο Κέντρο Κοινότητας Ζαγοράς - Μουρεσιου,…

7 Μαρτίου 2024

Δυσαρέσκεια

Οι Ολλανδοί παρουσίασαν προχθές την πρότασή τους στην κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της Θεσσαλίας. Και,…

7 Μαρτίου 2024