Αθλητισμός

Στη “μάχη” των “16” του Κόνφερενς Λιγκ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Στη «μάχη» της φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ ρίχνονται σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται (19.45 Cosmote Sport 3) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι δε «ασπρόμαυροι» παίζουν με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

 

Ολυμπιακός-Μακάμπι

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός, παρότι με εκείνον ο Ολυμπιακός έχει κάνει το απόλυτο σε έξι ματς με 13 γκολ υπέρ και 3 κατά, δεν εφησυχάζει, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως ακολουθεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα για τους Πειραιώτες.
Η αρχή γίνεται σήμερα στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ακολουθεί το ντέρμπι ξανά στο Φάληρο με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια υπάρχει το ματς με τους Ισραηλινούς στη Σερβία. «Θέλω ορισμένοι από εσάς να αλλάξετε νοοτροπία και τον τρόπο δουλειάς σας στην προπόνηση. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα τα καταφέρουμε και θα πετύχουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε ο Μεντιλίμπαρ και ξεκαθάρισε ότι πιστεύει τόσο στην πρόκριση επί της Μακάμπι όσο και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι το πιθανότερο σχήμα είναι το 4-3-3. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί. Θέση στα άκρα της επίθεσης διεκδικεί ο Μασούρας.

Χθες ο Μεντιλίμπαρ μεταξύ άλλων δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ότι έχει γενέθλια στη ρεβάνς και το αν περιμένει από σήμερα το μισό δώρο του: «Ελπίζω το δώρο να έρθει στις 14, όταν θα έχουμε πετύχει τον στόχο της πρόκρισης. Θέλουμε δύο καλά αποτελέσματα, δεν χρειάζεται να τελειώσει κάτι από αύριο. Ελπίζω το δώρο να έρθει στις 14».
Για τη Μακάμπι και αν είναι πιο δύσκολη από τη Φερεντσβάρος: «Είμαστε στην επόμενη φάση, για να φτάσουμε ως εδώ παίξαμε και έναν περισσότερο προκριματικό από τη Μακάμπι. Έκανε πιο σωστά τη δουλειά της. Έχει κερδίσει τη θέση της εδώ και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη».
Για την αρνητική παράδοση με ομάδες από το Ισραήλ και αν αποτελεί επιπλέον κίνητρο: «Υπάρχουν πολλοί που δεν γνώριζαν καν για την παράδοση, πριν το πείτε. Είναι οξύμωρο το ότι λέμε ότι οι ομάδες από το Ισραήλ δεν είναι μεγαθήρια, πριν μπορέσουμε να τις αποκλείσουμε. Για κάποιον λόγο βρίσκεται εδώ και η Μακάμπι και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μπορέσουμε να προκριθούμε».
Για τα σχέδια ενδεκάδας, έχοντας υπόψη και τον Παναθηναϊκό: «Είναι όλα αποφασισμένα. Έχω αποφασίσει ποιοι και πώς θα παίξουνε».
Για τον προπονητή της Μακάμπι, Ρόμπι Κιν, και το αν είναι μειονέκτημα για εκείνον το ότι είναι η πρώτη του χρονιά: «Δεν νομίζω ότι είναι μειονέκτημα. Τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά έως τώρα κάνει πολύ καλή δουλεία από τότε που ανέλαβε. Πρέπει να νιώθει πολύ περήφανος και πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάνει».

 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ «συγκρούεται» με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο Άλι Σαμάτα υποβλήθηκε σε θεραπεία λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση και δεν ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ. Εκτός αποστολής του «δικέφαλου του Βορρά» και ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά και οι Γουίλιαμ  Εκόνγκ, Γιάννης Μιχαηλίδης και Ζοάν Σάστρε, οι οποίοι συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν, με τον τελευταίο να είναι και εκτός λίστας.

Λίγες ώρες αργότερα, και μετά την ανακοίνωση της αποστολής από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αναχωρώντας με πτήση τσάρτερ με προορισμό το Ζάγκρεμπ.

Οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Μοναστηρλής, Βιεϊρίνια, Ότo, Παναγιώτου, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίφκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τόμας και Τζίμας.

Share
Ετικέτες: Κόνφερενς Λιγκ

Πρόσφατα άρθρα

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024

Eurogroup: Περιοριστικός ο δημοσιονομικός προσανατολισμός το 2025, οι πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προσανατολισμό της δημοσιονομικής πολιτικής για…

11 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη – Αθωώθηκε ο γιατρός

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το…

11 Μαρτίου 2024

Ομοφοβικό ρεσιτάλ στην Κέρκυρα: Έκαψαν ομοίωμα του Κασσελάκη σε καρναβάλι

Δεν έχουν τέλος τα ομοφοβικά περιστατικά στη χώρα μας. Μετά το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη τις…

11 Μαρτίου 2024