Τοπικά

Συμμετοχή του Αχιλλοπούλειου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας στο 8ο Ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο στη Γαλλία

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή διασχολικής ομάδας μαθητών και μαθητριών του Αχιλλοπούλειου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας στο 8+ Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο «Ευρώπη, quo vandis? Θεσµοί, κοινωνία επιστήµες και ο ρόλος της Ελλάδας» που διεξήχθη στο Παρίσι από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 01/03/2024. Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά δεκαεννέα(19) μαθητές και μαθήτριες και τρεις(03) εκπαιδευτικοί ύστερα από πρόσκληση που έλαβαν από την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων, το Centre Culturel Hellénique, το Ελληνικό Ίδρυµα Πολιτισµού και την Association Européenne des Enseignants (AEDE). Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς οι μαθητές/τριες παρουσίασαν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την εργασία τους με τίτλο “Ευρώπη και Μέλλον της Αγροτικής Ανάπτυξης του Πηλίου”, μια εργασία που υπογράμμιζε όχι μόνο τον καταλυτικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας αλλά πρωτίστως προέβαλε το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των αγροτών του Πηλίου και την άριστη ποιότητα των εγχώριων αγροτικών προϊόντων μας. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και τα δρώμενα των άλλων σχολείων και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για το μέλλον της Ευρώπης. Στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου μπόρεσαν να ενδυναμώσουν την ευρωπαϊκή και δημοκρατική συνείδησή τους.

Επιπροσθέτως, οι μαθητές/τριες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να συναντήσουν πανέμορφες “κυρίες” παγκόσμιας φήμης και κάλλους, όπως τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου και τη Μόνα Λίζα. Η πολύωρη επίσκεψη των μαθητών/τριών στο Μουσείο του Λούβρου με ξεναγό αποτέλεσε αναμφισβήτητα εξαιρετική πηγή ανεξίτηλων εμπειριών. Τα παιδιά με τη συνοδεία των δύο(2) διευθυντών, του κ. Θεόδωρου Μπρίζη, Διευθυντή του Γυμνασίου και της κα. Ελένης Ε. Νίκου, Διευθύντριας του Λυκείου, και της εκπαιδευτικού κα. Βεατρίκης Αλμούζου, καθηγήτριας γαλλικής φιλολογίας, περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα του Παρισιού, όπως στην Παναγία των Παρισίων, στην Όπερα, στην αψίδα του Θριάμβου κ.ά., αξιοθέατα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τους.
Αναμφισβήτητα, η συμμετοχή των παιδιών σε Συνέδρια τέτοιου κύρους συντελεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και μας κάνει να ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν αποκτήσει σε μεγαλύτερο βαθμό ευρωπαϊκή και δημοκρατική συνείδηση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταθέσεις

Η αστυνομία κι η πυροσβεστική αποφάσισαν την απομάκρυνση των κατεστραμμένων βαγονιών και τη διαμόρφωση με…

7 Μαρτίου 2024

Δράσεις κοινωνικής προστασίας για τους κατοίκους Ζαγοράς – Μουρεσίου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 5.00 μ.μ. στο Κέντρο Κοινότητας Ζαγοράς - Μουρεσιου,…

7 Μαρτίου 2024

Δυσαρέσκεια

Οι Ολλανδοί παρουσίασαν προχθές την πρότασή τους στην κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της Θεσσαλίας. Και,…

7 Μαρτίου 2024

Οι αυστηροί κανόνες μιας κρουαζιέρας γυμνιστών και τι μπορεί να συμβεί αν τους παραβείς

Οι κρουαζιέρες που διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο Bare Necessities, το οποίο έχει την έδρα του…

7 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του Eμπορικού Συλλόγου Βόλου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ

Ο Πρόεδρος του Eμπορικού Συλλόγου Βόλου, κος Οντόπουλος Απ. και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, κος…

7 Μαρτίου 2024

Άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα δύο γυναίκες υπαλλήλους σε πανεπιστήμιο

Άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα χθες, Τετάρτη, χωρίς προφανή αιτία δύο γυναίκες, διοικητικές υπαλλήλους, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο…

7 Μαρτίου 2024