Αθλητισμός

Επιτυχία σημείωσαν οι Μαθητικοί Αγώνες Στίβου στο Πανθεσσαλικό

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας (ΚΟΕΣΑΔ ΥΠΑΙΘ)η ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Ν. Μαγνησίας διοργάνωσαν με επιτυχία στις 13 και 14 Απριλίου, την Γ’ Φάση σχολικών αγώνων στίβου 2021-22 οι οποίοι διεξήχθησαν ξανά μετά από δύο χρόνια, λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή κήρυξε την έναρξη των αγώνων που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στον Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό. Μέσα από μια αγωνιστική διαδρομή που πέρασε από όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας στην Α΄ Φάση και τις Περιφέρειες στη Β΄ Φάση, η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από όλα τα σχολεία κατέληξε στην Τελική Φάση στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού, στα οφέλη της άθλησης και στην αγάπη για τον αθλητισμό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι νικητές των αγωνισμάτων θα συγκροτήσουν την ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα (14 με 22 Μαΐου στη Νορμανδία της Γαλλίας), ένα Πρωτάθλημα που αποτελεί εφαλτήριο των αυριανών πρωταθλητών.

Στην έναρξη των τελικών αγώνων στίβου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, αντιδήμαρχοι, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ κ. Κερερές, η περιφερειακή διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σταχτέας.

Στον πρώτο μαθητή και μαθήτρια της κατάταξης κάθε αγωνίσματος απονεμήθηκε κύπελλο. Στους τρεις πρώτους της κατάταξης κάθε αγωνίσματος, απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα ενώ σε όλους τους αγωνιζόμενους δίπλωμα συμμετοχής.

Η ΠΔΕ Θεσσαλίας συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες από την Ελλάδα και την Κύπρο, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, τους κριτές του Στίβου καθώς και όλους τους συντελεστές των αγώνων, τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Οργανωτική Επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το