Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Ουραγός στα ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών επικρίνει τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ότι έρχεται ουραγός στα ζητήματα που αφορούν το καθαρό περιβάλλον και την προστασία της δημόσιας υγείας. Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση για την εγκατάσταση δυο ακόμη σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Βόλο, τα μέλη της Επιτροπής επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίο πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για την αέρια ρύπανση στην πόλη.

Για πολλοστή φορά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξαγγέλλει τη δημοπράτηση έξι σταθμών καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι δύο από αυτούς αφορούν το Βόλο, έτσι ώστε η πόλη να αποκτήσει ένα αξιόπιστο δίκτυο σταθμών που θα μετρά και τους 8 ρύπους που από το 2012 επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που στις δηλώσεις του παραδέχεται αυτό που χρόνια τώρα ζητάμε. Τη μέτρηση δηλαδή όλων των ρίπων και όχι μόνο των μικροσωματιδίων.

Πάντα ουραγός στα ζητήματα που αφορούν το καθαρό περιβάλλον και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Με την Επιτροπή Πολιτών να δείχνει το δρόμο προς τις υποχρεώσεις τους.
Δεν είναι τυχαίο που αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για την αέρια ρύπανση στην πόλη.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ένας και ελλιπέστατος κρατικός σταθμός επισκευάστηκε και λειτούργησε τον Αύγουστο του 2018. Ότι η μελέτη θνησιμότητας, που φανέρωσε το μεγάλο θέμα της τραυματισμένης Δημόσιας Υγείας στην πόλη μας ήταν απαίτηση των ξεσηκωμένων πολιτών.  Ότι παραδέχθηκαν το πρόβλημα της δυσοσμίας και ενεργοποίησαν έρευνα εντοπισμού, η οποία είναι σε εξέλιξη, πάλι κατόπιν επίμονων πιέσεων των πολιτών. Ότι υποσχέθηκαν μετρήσεις διοξινών και βαρέων μετάλλων στο έδαφος στις επιβαρυμένες περιοχές της πόλης από τις εκπομπές της ΑΓΕΤ, είμαστε εδώ για να τους το υπενθυμίσουμε.
Όπως και την ανάγκη για νέες μετρήσεις διοξινών γύρω από τη Χαλυβουργία.
Με την δύναμη της κοινωνίας στο πλευρό μας.
Με αγώνες, με μηνύσεις, με ακτιβισμούς και παρεμβάσεις.
Για να ζήσουν τα παιδιά μας στο Βόλο των ονείρων μας και όχι στο Μονακό του ελέους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το