Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Να ανατραπεί η θλιβερή πρωτιά του Βόλου στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Η τελευταία συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για το 2020 έγινε διαδικτυακά την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου. Στη συνέλευση μετείχαν και μέλη από αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές όπως “Extinction Rebelion”, “Πρωτοβουλία κατά της καύσης απορριμμάτων από το ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας” από Θεσσαλονίκη, “Χωματερή STOP” από Αθήνα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1. Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ουσιαστικά νομιμοποιεί την καύση απορριμάτων
2. Το εργοστάσιο SRF του Δήμου Βόλου και η προσφυγή σε ανώτατα δικαστήρια
3. Το υπό δοκιμή και εξέλιξηδίκτυο μετρητών της Επιτροπής
4. Ο νέος σύλλογος “Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον”, που προσκαλεί νέα μέλη
5. Ενημέρωση για την εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding), που ξεκινά άμεσα και θα ανακοινωθεί από τη σελίδα της Επιτροπής
6. Νομικές ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα “Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά από όλους ότι οι πολίτες δεν έχουμε να προσβλέπουμε στη βοήθεια από καμία τοπική ή κεντρική αρχή, οι οποίες και αντιμετωπίζουν εχθρικά τις κινήσεις πολίτων, όπως άλλωστε και από τη δικαιοσύνη.

Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να ζητάμε από την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και το Δήμο, να πράξουν τα αυτονόητα προστατεύοντας την υγεία των πολιτών ενάντια στα εγκληματικά συμφέροντα των μεγάλων εταιριών. Και θα συνεχίσουμε να προσφεύγουμε στην Δικαιοσύνη, Ελληνική και Διεθνή, γιατί είναι το τελευταίο νόμιμο καταφύγιο των πολιτών απέναντι στην εγκληματική ασυδοσία των εκάστοτε κυβερνώντων και των χορηγών τους. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι κάθε νομική ενέργεια δρα συμπληρωματικά στον αγώνα και επουδενί, δεν αντικαθιστά την ενεργή και μαζική κινητοποίηση των πολιτών, η οποία είναι το ισχυρότερο όπλο μας. Προτάθηκε επομένως, να υπάρξουν τρόποι άμεσης αντίδρασης και διεκδίκησης.

Ο αγώνας είναι τιτάνιος, αλλά θα κερδίσουμε αρκεί να είμαστε πολλοί κι ενωμένοι. Καλούμε τους πολίτες του Βόλου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να ανατρέψουν την θλιβερή πρωτιά της πόλης μας στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε σοβαρές ασθένειες ως συνέπεια αυτής”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το