Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: Έγιναν προσαγωγές γιατί θέλουμε να “σταματήσουμε” τον καρκίνο

Αυτεπάγγελτη είναι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστα Βολιώτη, η δίωξη εναντίον του ιδίου, του Σ. Λημνιού και του Τάκη Κολώνια για το γεγονός ότι εμποδίστηκε για κάποιες ώρες η είσοδος φορτηγού στην ΑΓΕΤ που μετέφερε σκουπίδια, τα οποία ξεφόρτωσε στο εργοστάσιο το βράδυ. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει τις συλλήψεις.

“Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών κατάφεραν να αποκαλύψουν το μέλλον που μας προδιαγράφεται.
Πλοίο από την Πεσκάρα της Ιταλίας μετέφερε και ξεφορτώνει μέχρι και τώρα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ περίπου 2000 τόνους σκουπιδιών. Μετά από διαμαρτυρία στην πύλη του λιμανιού της τσιμεντοβιομηχανίας το πρωί της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, πολίτες σε ακινητοποιημένο φορτηγό της εταιρείας είδαν το φορτίο το οποίο αποτελούνταν κατά κόρον από δεκάδες τόνους πλαστικών υλικών. Η δυσοσμία τους επίσης αφόρητη. Πρόκειται για σκουπίδια αποτελούμενα κυρίως από πλαστικές συσκευασίες, τα οποία θα καούν στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ διαγράφοντας το μέλλον των παιδιών μας ζοφερό και δυσοίωνο.
Μετά την αποκάλυψη, απαίτησαν να διερευνηθεί η νομιμότητα του φορτίου. Κλιμάκιο της Περιφέρειας μετέβει στο σημείο και έλαβε δείγμα από τα σκουπίδια, ενώ ανάλογο δείγμα πήραν και τα μέλη της Επιτροπής. Τρία μέλη της Επιτροπής προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά το πέρας της διαμαρτυρίας και κρατούνται. Αν οι πολίτες του Βόλου δεν δείξουν την αλληλεγγύη τους και δεν ξεσηκωθούν στην καύση των σκουπιδιών, τότε θα πρέπει να ετοιμαστούν για τις συνέπειες. Καρκίνος, αυτοάνοσα νοσήματα και παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος θα γίνουν συχνότεροι επισκέπτες στην καθημερινότητά μας. Λες και δεν μας έλειπαν”, αναφέρει ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το