Τοπικά

Επίτιμοι δημότες της Σκιάθου προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου

Το ζεύγος Richard Romanus και Anthea Sylbert ανακηρύχθηκε σε επίτιμους δημότες της Σκιάθου, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, για τα αισθήματα, την προσφορά και την ιδιαίτερη αγάπη τους προς τους κατοίκους και το νησί.
Το ζευγάρι επέλεξε από το 2001 να εγκατασταθεί στη Σκιάθο. Κάθε καλοκαίρι φιλοξενούν γνωστές προσωπικότητες κυρίως από τον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Κάποιοι από αυτούς επιλέγουν πλέον σταθερά το νησί για τις διακοπές τους.

Ο Richard Romanus πήρε πτυχίο φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο Xavier . Σπούδασε νομικά, μουσική και φοίτησε στο φημισμένο Actor’s Studio που ίδρυσε ο Ηλίας Καζαν. Συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μαζί με τη γυναίκα του έχουν γράψει σενάρια κι έχουν κάνει παραγωγές ταινιών. Το 1999 προτάθηκαν για το βραβείο καλύτερου σεναρίου στην Αμερική. Από το 2000 και μετά ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων με θέμα τη Σκιάθο, μέχρι στιγμής έχει εκδώσει τέσσερα.

Η Anthea Sylbert σπούδασε ιστορία της τέχνης. Η θρυλική ενδυματολόγος του Χόλιγουντ, με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, 2 υποψηφιότητες για ΟΣΚΑΡ κοστουμιών, 1 βραβείο ΕΜΜΥ και δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, έχει γράψει κινηματογραφική ιστορία. Μόλις πέρυσι βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Θερμή υποστηρίκτρια της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. Το μοτο του ζευγαριού είναι: «Η Σκιάθος είναι η πιο πολιτισμένη κοινωνία που έχουμε γνωρίσει». Με το έργο τους έχουν συμβάλλει στην προβολή του νησιού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Επίτιμος δημότης Σκιάθου ανακηρύχθηκε και ο Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης για την προσφορά και το κοινωνικό του έργο προς τους κατοίκους και το νησί. Ευεργέτης γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Σκιάθου, με συνεχή προσφορά στο νησί. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, είναι ιδρυτικό μέλος της Motor Oil από συστάσεως της εταιρείας, γενικός διευθυντής του ομίλου Βαρδινογιάννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και σύμβουλος παρά πολλών εταιρειών. Ο κ. Αλεξανδρίδης υποστηρίζει συστηματικά σημαντικές ανάγκες και μεγάλα έργα του νησιού. Η προσφορά του είναι ιδιαίτερα σημαντική και γενναιόδωρη για τη Σκιάθο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το