Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Η ΕΛ.ΑΣ. «χτίζει» το προφίλ του θύτη

Στη σκιαγράφηση του προφίλ της µαυροντυµένης γυναίκας που προµηθεύτηκε το περίφηµο «υγρό της αντιζηλίας», το γνωστό σε όλους βιτριόλι, για να εκδικηθεί την 33χρονη Ιωάννα, έχουν προχωρήσει οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας που θεωρούν ότι η σύλληψη της δράστιδος είναι θέµα χρόνου. Η µυστηριώδης γυναίκα µε τη χειρουργική µάσκα γνώριζε καλά τον χώρο όπου εξαπέλυσε την επίθεσή της, στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται η Ιωάννα στην Καλλιθέα, καθώς είχε επισκεφθεί ξανά την πολυκατοικία για να κάνει κατόπτευση. Γνώριζε πού «βλέπουν» οι κάµερες ασφαλείας αλλά και πού µπορούσε να κρυφτεί για να πετύχει τον αιφνιδιασµό των 60 δευτερολέπτων.

Οι «profilers» (αναλυτές ανθρώπινης συµπεριφοράς) της Ασφάλειας που συνέθεσαν το προφίλ της δράστιδος κάνουν λόγο για γυναίκα της «διπλανής πόρτας», γεµάτη µίσος, που ήθελε να προκαλέσει «διά βίου» πόνο και βλάβη στην 33χρονη. Για να πετύχει τον σκοπό της οργάνωσε µια φρικτή ενέργεια, που, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνοµικές πηγές, ενείχε τεράστιο βαθµό ρίσκου, διότι έγινε σε ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σηµείο της οδού Θησέως. Βασίστηκε στον αιφνιδιασµό και στην τύχη, µε τη µαυροντυµένη γυναίκα να καταφέρνει τελικά να εξαφανιστεί. Ταυτόχρονα, όµως, η δράστις έδειξε ότι είχε σχεδιάσει άρτια τις κινήσεις της και ότι ήταν ιδιαίτερα ψύχραιµη.

Δεν άφησε πίσω κανένα στοιχείο
Το στοιχείο που έκανε εντύπωση στους αστυνοµικούς ήταν ότι πήρε µαζί της το δοχείο µε το βιτριόλι για να µην αφήσει πίσω της κανένα απολύτως ίχνος. Επίσης, κατάφερε να περάσει κάτω από τις κάµερες, χωρίς καµία από αυτές να καταγράψει το πρόσωπό της, προφανώς έχοντας αφιερώσει αρκετές ώρες παρακολούθησης πριν από το «χτύπηµα». «Το καυστικό υγρό είναι ένα σαδιστικό µέσο για να τραυµατίσεις κάποιον. ∆εν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, ίσως γιατί αυτό το θεωρούσε µικρή τιµωρία. Ηθελε το θύµα της να ζήσει. Όχι όµως µια φυσιολογική ζωή, αλλά µια ζωή γεµάτη πόνο. Η δράστις έτρεφε µίσος για κάτι ξεκάθαρα προσωπικό και ήθελε να την κάνει να υποφέρει. Στόχος της ήταν να χαλάσει την οµορφιά της άτυχης γυναίκας και να καταστρέψει τη ζωή της για πάντα» λέει αστυνοµική πηγή.

Η Αστυνοµία θεωρεί ότι η 33χρονη µπορεί να τους δώσει απαντήσεις που θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόµο των ερευνών. Η Ιωάννα, ωστόσο, παραµένει σοκαρισµένη, αν και ήδη έχει πει στους αστυνοµικούς κάποια πρώτα στοιχεία. Οι άνδρες της Ασφάλειας ήταν από την πρώτη στιγµή δίπλα της στο νοσοκοµείο, προσπαθώντας να «χτίσουν» µια σχέση εµπιστοσύνης µαζί της. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενδεχοµένως η γυναίκα να πρέπει να µοιραστεί πληροφορίες απολύτως προσωπικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν είναι εύκολο για κάποιον να τις διαβιβάσει.

Η κοπέλα είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ακόµα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συµβεί. Αστυνοµικές πηγές αναφέρουν ότι όταν περάσουν λίγες ακόµα µέρες και καθαρίσει η σκέψη της, τότε πιθανόν να δώσει καταθέσεις που θα ξεδιαλύνουν το τοπίο. Ηδη παρατηρείται σηµαντική διαφορά σε σχέση µε τη διάθεσή της από µέρα σε µέρα αλλά και σε σχέση µε τα όσα λέει στους αστυνοµικούς. Ενδεικτικό είναι ότι στην πρώτη επαφή µαζί τους απέκλεισε την εκδοχή να γνωρίζει τη δράστιδα, ενώ στη δεύτερη συνάντηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο.

Η Ιωάννα έχει δεχτεί να δώσει το κινητό της τηλέφωνο στους αστυνοµικούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει ακόµα στο «ξεσκόνισµά» του, διότι λόγω του περιορισµένου χρόνου που έχουν για να δουν την 33χρονη δεν έχουν ακόµα λάβει όλους τους απαραίτητους κωδικούς για να «ξεκλειδώσουν» εφαρµογές ανταλλαγής µηνυµάτων, όπως το Facebook, το Instagram, το Viber. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, πάντως, που εγκρίθηκε από τον εισαγγελέα, θα «δείξει» στην ΕΛ.ΑΣ. όλες τις διακλαδώσεις των επικοινωνιών του θύµατος και ενδεχοµένως να αποκαλυφθούν πρόσωπα που θα µπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Ήρθε στην Αθήνα για να ανοίξει τα φτερά της
Η ζωή στην Αθήνα πάντα ασκούσε έλξη στην 33χρονη Ιωάννα, η οποία άφησε την οικογένειά της στην επαρχία για να ανοίξει τα φτερά της σε επαγγελµατικό επίπεδο. Σε νεαρή ηλικία νοίκιασε ένα διαµέρισµα στην Αθήνα και άρχισε να σπουδάζει οικονοµικά. Αφού πήρε το πτυχίο της, ξεκίνησε να εργάζεται ως λογίστρια σε διάφορα γραφεία. Οι γνώσεις που είχε επί των οικονοµικών θεµάτων τής έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί και µε τις ασφαλίσεις. Στην εταιρεία όπου εργάζεται είχε συγκεκριµένο ωράριο και έκανε κάθε πρωί το ίδιο δροµολόγιο από το σπίτι στο γραφείο.

Πριν από λίγα χρόνια είχε συµµετάσχει στο τηλεπαιχνίδι του Χρήστου Φερεντίνου «Deal», µαζί µε άλλες παίκτριες από την Αιτωλοακαρνανία. Το αγαπηµένο της µότο είναι το «εθίζοµαι σε ό,τι µου προκαλεί χαµόγελο». Η Ιωάννα λατρεύει τα ταξίδια, πρόσφατα επισκέφθηκε το Ντουµπάι, ενώ διατηρεί λογαριασµό στο Facebook όπου οι φωτογραφίες της από τα ταξίδια της συγκεντρώνουν εκατοντάδες likes.

Άγνοια δηλώνει η οικογένεια
Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των Αρχών, το κινητό τηλέφωνο της Ιωάννας αποτελεί «κλειδί» προκειµένου να εντοπιστεί είτε άµεσα είτε έµµεσα η δράστις. Ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση ανοίγει όσο περνούν οι µέρες. Οι γονείς της κοπέλας, όπως και ο αδερφός της, ζουν µόνιµα στην Αιτωλοακαρνανία και δεν γνωρίζουν λεπτοµέρειες για τις φιλικές και επαγγελµατικές σχέσεις της κοπέλας. Οι αστυνοµικοί έχουν έρθει ήδη σε επαφή µε άνδρα ο οποίος ήταν µέχρι πριν από λίγες µέρες ο σύντροφος της 33χρονης, στην προσπάθειά τους να ερευνήσουν το σενάριο της ερωτικής αντιζηλίας.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο χωρισµός του ζευγαριού ήταν οµαλός και ότι ο συγκεκριµένος άνδρας δεν έχει σχέση µε την υπόθεση. Κατάθεση έδωσε και παλαιότερος σύντροφος της Ιωάννας. Ιδιαίτερη έµφαση δίνεται, επίσης, στο επαγγελµατικό περιβάλλον της Ιωάννας, λόγω του ότι η δράστις επέλεξε να «χτυπήσει» στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την εταιρεία όπου εργάζεται.

Παράλληλα, οι αστυνοµικοί κάνουν έρευνες σε µαγαζιά που πουλούν καυστικά υγρά στην Οµόνοια, καθώς θεωρούν ότι η δράστις δεν έφτιαξε µόνη της το βιτριόλι, αλλά το αγόρασε. Είτε η ίδια είτε κάποιος άνθρωπος του περιβάλλοντός της. Τα καυστικά υγρά πωλούνται χωρίς περιορισµούς, παρότι, όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη περίπτωση της Καλλιθέας, είναι δολοφονικά. Οι γιατροί της Μονάδας Εγκαυµάτων στο Θριάσιο Νοσοκοµείο δίνουν «µάχη» για να σώσουν την όραση της 33χρονης. Ιδιαίτερο βάρος δίνουν και στη λειτουργική αποκατάσταση, καθώς η κοπέλα φέρει εγκαύµατα στο 25%-30% της επιφάνειας του σώµατός της, και ειδικότερα στο πρόσωπο, στον λαιµό, στον αγκώνα και στο στήθος. Ωστόσο, η αισθητική αποκατάσταση θα χρειαστεί χρόνο, διότι οι βλάβες που έχουν προκληθεί είναι πολύ σοβαρές. Η εκτόξευση του υγρού στο πρόσωπο της Ιωάννας θα µπορούσε ακόµα και να την έχει σκοτώσει.

«Επαγγελματικό χτύπημα»
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασµένη και επαγγελµατική: «Είχα µια ολιγόλεπτη συνάντηση µε την Ιωάννα. Αυτό που µου είπε είναι ότι µια γυναίκα, η οποία ήταν κρυµµένη στα σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο, της έριξε υγρό την ώρα που εκείνη πήγαινε προς το ασανσέρ. Οι αστυνοµικοί έχουν ήδη εξετάσει διάφορα άτοµα από το κοινωνικό, επαγγελµατικό και φιλικό περιβάλλον της. Η κοπέλα δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές. Θέλω να τονίσω ότι το συγκεκριµένο χτύπηµα δείχνει επαγγελµατισµό και ήταν προσχεδιασµένο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το