Κόσμος

Επίθεση Ερντογάν σε Ολάντ και Πούτιν

erntogan

Επίθεση σε Ολάντ και Πούτιν πραγματοποίησε ο τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια διάσκεψης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

“Θα προτιμούσαμε να μην έχουν έρθει στην Αρμενία ούτε ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν, ούτε ο (πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά ) Ολάντ», είπε αναφερόμενος στην παρουσία των δύο προέδρων στην χθεσινή τελετή, κατά την οποία τόσο ο Ολάντ , όσο και ο Πούτιν κάλεσαν την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

“Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία”, είπε ο Ερντογάν καλώντας τους “να καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας”.

Την προηγουμένη ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε περιλάβει τον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την χρησιμοποίηση εκ μέρους τους του όρου “γενοκτονία”. Ηταν η πρώτη που φορά που γερμανός πρόεδρος αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι “δεν λέει την αλήθεια”, μετά την έκκληση που απηύθυνε το Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Απριλίου προς την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

“Ε, Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχουμε ανάγκη τις σκέψεις σας, κρατείστε τις για σας…Εχουν αυτιά που δεν ακούν, μάτια που δεν βλέπουν και γλώσσες που δεν λένε την αλήθεια”, είπε.

πηγή www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το