Τοπικά

Επιστρέφουν άπρακτοι αλλά υγιείς οι Βολιώτες ορειβάτες

maggitsis

Άπρακτοι, απογοητευμένοι, αλλά ευτυχώς υγιείς ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής οι Βολιώτες ορειβάτες που ως γνωστόν πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν από το Βόλο για να κατακτήσουν το Έβερεστ. Σύμφωνα με το Goalpost.gr η βολιώτικη αποστολή με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης αγριώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, φτάνοντας στο Κατμαντού, πλήρωσε όλα τα χρήματα που απαιτούνταν στον Σέρπα (οδηγό) που είχε αναλάβει να τους οδηγήσει στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Ο Σέρπα πήρε τα χρήματα της εννεαμελούς αποστολής (οκτώ Έλληνες και μία Ινδή) και εξαφανίστηκε. Και το ποσό δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόντο, αφού ανέρχονταν σε 87.000 δολλάρια και 11.500ευρώ. Μάταια όλοι στην περιοχή έψαξαν να τον βρουν εδώ και δύο ημέρες. Ο Σέρπα είχε πάρει την οικογένειά του και είχε γίνει …καπνός.

Οι συζητήσεις των Βολιωτών με το Πρακτορείο στο Κατμαντού μήπως και αναλάβει κάοιος άλλος Σέρπα τους οδηγήσει στην κορυφή του Έβερεστ δεν στέφθηκαν με επιτυχία κι έτσι ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής πλήρως απογοητευμένοι από την τραυματική εμπειρία.

Πηγή www.goalpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το