Τοπικά

Επιστολή για την πρόβλεψη ρύθμισης της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το αριθμ.πρωτ. Α2305/14-07-2023 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π., με θέμα «Εφαρμογή των αποφάσεων απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση σύμφωνα με τα άρθρα 129-131 του Ν.4926/22 (ΦΕΚ 82Α/20-04-2022)» κλήθηκαν οι οικείοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της χώρας για την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε δασικές περιοχές κλπ.
Επί της ως άνω κατεπείγουσας επιστολής του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασ. Παπαγεωργίου εξεδόθησαν, όπως ο νόμος ορίζει, οι σχετικές αποφάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη περί της σχετικής απαγόρευσης στις δασικές περιοχές που σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας εντάσσονταν στην κατηγορία κινδύνου 3 (ΥΨΗΛΟ).

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασ. Παπαγεωργίου απέστειλε εκ νέου κατεπείγον σχετικό έγγραφο με το οποίο υπενθύμιζε προς τις αρμόδιες αρχές την πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου.
Ύστερα από την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων περί Πολιτικής Προστασίας είναι σαφές ότι επιχειρήσεις που υφίστανται εντός των δασικών περιοχών που ισχύει η απαγόρευση, πλήττονται και δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Για το σκοπό αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απέστειλε χθες Δευτέρα 17.07.2023 την με αρ. 293876/17.07.2023 επιστολή προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κοινοποιούμενη προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασ. Κικίλια και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο, με την οποία ζητά να εξεταστεί η κατά περίπτωση πρόβλεψη ρύθμιση της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Σε εκτέλεση του ως άνω σχετικού και την έκδοση αντίστοιχων αποφάσεων, και δεδομένου ότι υπάρχουν σχετικές αντιδράσεις από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε δασικές περιοχές παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί το πλαίσιο εκτέλεσης έκδοσης αποφάσεων απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ειδικότερα στην περιοχή του Αλμυρού και στο δάσος «Κουρί» λειτουργεί από ετών επιχείρηση η οποία πλήττεται με την οριζόντια εφαρμογή του σχετικού μέτρου και δεν δύναται να λειτουργήσει. Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. ήδη από την Παρασκευή 14.07.2023 μέχρι και αύριο Τρίτη 18.07.2023 ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής, κυκλοφορίας κλπ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82Α/20-04-2022) μεταξύ άλλων στο δάσος «Κουρί» του Δ. Αλμυρού, καθώς βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3 (ΥΨΗΛΟ) στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη λάβει γνώση και ο αρμόδιος Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, που κατάγεται από την εν λόγω περιοχή.
Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε όπως εξετάσετε την δυνατότητα της κατά περίπτωσης πρόβλεψης ρύθμισης της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το