Τοπικά

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της οδού Παπάγου Κάτω Λεχωνίων

Όπως σημειώνεται σε επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της οδού Παπάγου, Κάτω Λεχωνίων «Από τον μήνα Νοέμβριο του περασμένου έτους άρχισαν στη γειτονιά μας, στην οδό Παπάγου από το ΚΔΑΠ και κάτω, οι εκσκαφές των δρόμων για την τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης και φρεατίων και ακολούθησε το σκέπασμα των εκσκαφών με άμμο. Για ένα εξάμηνο και πλέον εισπνέουμε τη σκόνη και προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα αυτοκίνητά μας από τα σκαμπανεβάσματα που υφίστανται στις λακκούβες, λόγω της πλημμελούς εργασίας.
Δείξαμε μεγάλη υπομονή και ανεκτικότητα, διότι αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα έργο κοινής ωφελείας. Ωστόσο, διαμαρτυρόμαστε έντονα τόσο για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εργασίες, όσο και για το αποτέλεσμα αυτών.

Συγκεκριμένα, σκάβεται ένα κομμάτι του δρόμου 15 – 20 μέτρων, σκεπάζεται όπως όπως, μένει παρατημένο για μήνες και συνεχίζονται οι εκσκαφές σε ένα άλλο κομμάτι ενός άλλου δρόμου, το οποίο επίσης εγκαταλείπεται, κ.ο.κ. Δεν υπάρχει δρόμος στον οποίο να ξεκίνησε η εκσκαφή και να συνεχίστηκε χωρίς διακοπή μέχρι να ολοκληρωθεί.
Επιπλέον, όταν έφτασε η ώρα να στρωθούν τα σκαμμένα, χρησιμοποιήθηκε σε άλλα τμήματα του δρόμου άσφαλτος και σε άλλα τσιμέντο, άγνωστο για ποιον λόγο.
Το στρώσιμο που γίνεται αφήνει μια επιφάνεια που δεν έχει συνοχή, αντιθέτως, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε, είναι γεμάτη κακοτεχνίες, «μπαλώματα» και ανώμαλα σημεία, που θέτουν σε πιθανό κίνδυνο οδηγούς ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων. Αυτή η εικόνα θεωρούμε ότι αποτελεί υποβάθμιση της γειτονιάς μας, καθώς αφήνει τον ούτως ή άλλως κακοσυντηρημένο δρόμο μας σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την πρότερη.
Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει κάποιος αρμόδιος που να επιτηρεί τις εκτελούμενες εργασίες, αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο το να παραλάβει κάποιος αυτό το έργο και να υπογράψει για το «καλώς έχει». Από την πλευρά μας, καταγγέλλουμε αυτήν την κατάσταση και απαιτούμε έναν δρόμο με ομοιόμορφη ασφαλτόστρωση, που να εξασφαλίζει το αυτονόητο, δηλαδή την ασφαλή διέλευση όλων των οχημάτων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το