Τοπικά

Επισκέπτες στο Ανατολικό Πήλιο αδυνατούν να προσανατολιστούν ελλείψει πινακίδων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου, χωριού του Ανατολικού Πηλίου, από τους αποπροσανατολισμένους τουρίστες που αδυνατούν να βρουν τον δρόμο τους προς τι παραλίες, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων πινακίδων.
Ο Δημήτρης Αντωνίου, κάτοικος του Αγίου Δημητρίου, έχει απηυδήσει από τους τουρίστες που ολημερίς του ζητάνε οδηγίες ώστε να κατευθυνθούν προς τις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, καθώς το σπίτι του βρίσκεται στη διασταύρωση που οδηγεί είτε προς το Χορευτό, είτε προς τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

Στην εν λόγω διασταύρωση, μέχρι προσφάτως υπήρχε πινακίδα που προσανατόλιζε τουρίστες και λουόμενους και διευκόλυνε τη διαδρομή τους, η πινακίδα αυτή ωστόσο καταστράφηκε 3 μήνες πριν, μην αφήνοντας καμία ένδειξη στους περαστικούς για την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική έλλειψη, καθώς οι κάτοικοι του χωριού κάνουν παράπονα για ευρύτερες ελλείψεις στη σήμανση, με ξεθωριασμένες ταμπέλες και στοπ, που δυσκολεύουν τη μετακίνηση στους δρόμους.

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, εφόσον δεν έβλεπε κάποια κίνηση για αντικατάσταση της κατεστραμμένης πινακίδας, κάλεσε ο ίδιος τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου, ο οποίος τον παρέπεμψε στην Περιφέρεια, με την αιτιολόγηση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του. Οι πολίτες του χωριού εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται τόσο οι ίδιοι όσο και οι τουρίστες, αλλά και για την αδιαφορία των τοπικών παραγόντων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και κάνουν έκκληση για άμεση κάλυψη των ελλείψεων στη σήμανση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το