Τοπικά

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ μεΑ Δήμου Βόλου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Σήμερα 12/2/2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας των ωφελούμενων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Δήμου Βόλου μαζί με την υπεύθυνη της Δομής Πανοπούλου Βασιλική και εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα παιδιά με την βοήθεια του αστυνομικού κυρίου Μανώλη Τιμολέων ξεναγήθηκαν στο μουσείο με αστυνομικά κειμήλια .Το Αστυνομικό Μουσείο αποτελείται από συλλογή, οργάνωση και έκθεση κειμηλίων ιστορικής μνήμης των Σωμάτων Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, η οποία λειτουργεί σε διαμορφωμένο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Έπειτα γνώρισαν τον αστυνομικό σκύλο , την όμορφη Ρώμη όπως ονομάζεται και είναι εκπαιδευμένη για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. Επιμέλεια της Ρώμης έχει ο αστυνομικός κύριος Αλμπάνης Σωτήρης ο οποίος μας ενημέρωσε για την εκπαίδευση του αστυνομικού σκύλου , το βαθμό που παίρνει και τις αρμοδιότητες που έχει . Οι ωφελούμενοι ακόμη πληροφορήθηκαν για τον ρόλο και την συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην ζωή των ανθρώπων και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία . Βασικό στόχο της θεσμικής της αποστολής αποτελεί η προστασία και η ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους και η διασφάλιση της απρόσκοπτης και πλήρης συμμετοχής τους στην κοινωνικο-οικονομική ζωή της χώρας. Τα άτομα με αναπηρία, αποτελούν μια ευπαθή κοινωνική ομάδα και η Ελληνική Αστυνομία, όπως άλλωστε και όλες οι Αρχές, οι Φορείς, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, οφείλει να ανταποκρίνεται ισότιμα, με σεβασμό και ευαισθησία, στις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Όπως μας τόνισαν οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, έτοιμοι και πρόθυμοι να τους διευκολύνουμε, ώστε να απολαμβάνουν μαζί μας όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που ως άτομα και ως μέλη της ίδιας κοινωνίας το δικαιούνται. Στο πλαίσιο αυτό, εμείς οι αστυνομικοί, οι «ένστολοι πολίτες» της κοινωνίας μας, έχουμε βασική ευθύνη στην παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης προς τα άτομα με αναπηρία, με έμφαση στην ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους σε όλους τους χώρους και ειδικότερα στους φορείς παροχής υπηρεσιών. Ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κύριο Γιώργο Ντιζέ , τον Β΄ Υποδιευθυντή Μαγνησίας κύριο Θανάση Κουλούρη και όλους όσους συνέβαλαν για την όμορφη επίσκεψη μας”.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Βόλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α,

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το