Τοπικά

Επίσκεψη της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στην Αμαλιάπολη

Επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού (ΚΕΕΚ) στην Αμαλιάπολη για τους ενάλιους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους Δυτικού Παγασητικού πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συνοδευόμενη από τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Ιωάννη Τέα και Γιώργο Κίτσιο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθανάσιο Μόρα, τον περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Ιγγλέση, το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκο, την Αντιδήμαρχο Αλμυρού Αρετή Μπέη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης Ιωάννη Ξάνθη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Το ΚΕΕΚ Αμαλιάπολης και τα τρία υποθαλάσσια Μουσεία παραδόθηκαν τον Αύγουστο του 2022 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της τότε Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, ανοίγοντας ένα νέο τεράστιο τουριστικό κεφάλαιο για την περιοχή με τα τρία ναυάγια στο Ακρωτήριο Γλάρος, στη νήσο Κίκυνθο και στον όρμο Τηλέγραφος.


Το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού βρίσκεται στο πρώην κτίριο Κοινότητας Αμαλιάπολης, κάτω από το λιμενικό τμήμα και λειτουργεί καθημερινά της απογευματινές ώρες από 19:00- 21:00, ενώ πρωινά κάθε Πέμπτη έως και Κυριακή από τις 10:00 έως τη 13:00.
Ο επισκέπτης δύναται να παρακολουθήσει το προωθητικό βίντεο του Bluemed με την τοποθεσία των ναυαγίων, ενώ μπορεί να κάνει ξενάγηση στους χώρους του και να δοκιμάσει την συσκευή εικονικής πραγματικότητας και την διαδραστική οθόνη αφής με τρισδιάστατα μοντέλα των ευρημάτων των ενάλιων αρχαιοτήτων της περιοχής του Αλμυρού.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BlueMed και έχει βραβευτεί από την Ευρώπη με το πρώτο στη χώρα Βραβείο Καινοτομίας European Cultural Tourism Network (ECTN) στην κατηγορία «Καινοτομία και Ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό».
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε σχετικά: «Η ανάδειξη των υποβρύχιων μουσείων αποτέλεσε ένα βασικό στόχο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και μετά την Αλόννησο λειτουργεί από πέρυσι και στην Αμαλιάπολη Δ. Αλμυρού ένα τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο, πρωτοπόρο για όλη την Ελλάδα. Ενισχύουμε σημαντικά το τουριστικό αποτύπωμα της περιοχής, αναδεικνύουμε την ενάλια πολιτιστική μας κληρονομιά και δίνουμε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να καταδυθεί στα υποβρύχια μουσεία αλλά και να εξερευνήσει εικονικά τα ναυάγια μέσω των Κέντρων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το