Τοπικά

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Μαγνησίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο από την Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μαγνησίας Βανέσσα Κατσαρδή, τους βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μαγνησίας Γιώργο Ζώγα .

Σε ανακοίνωση τους για την επίσκεψη αναφέρουν:

Συναντήθηκαν με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Δυνάμεων Μαγνησίας πύραρχο κ. Γ. Βλόντζο, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Δυνάμεων Βόλου αντιπύραρχο κ. Ν. Ιερεμία και το Προσωπικό και συζήτησαν καίρια και χρονίζοντα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην καρδιά του καλοκαιριού και της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συζήτηση προέκυψε πλήθος ζητημάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία της Π.Υ. με μεγαλύτερο το κτηριακό, καθώς το κτήριο είναι κατασκευής του 1936 και καθημερινά παρουσιάζει προβλήματα και, εκτός αυτού, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με συνέπεια να παρεμποδίζεται η λειτουργεία της υπηρεσίας και της πόλης. Είναι άμεση η ανάγκη μετεγκατάστασης σε άλλο σημείο ώστε να αποσυμφορηθεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Η ανάγκη της επικαιροποίησης και της πιστής τήρησης του κανονισμού μεταθέσεων και του κανονισμού προαγωγών ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα της αξιοκρατίας και της ίσης μεταχείρισης, ήταν ένα άλλο σημείο που επισημάνθηκε, καθώς και το ότι ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος προσωπικός εξοπλισμός για τους 60 εθελοντές αλλά και για την τελευταία σειρά εποχικών που προσλήφθηκαν τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα αυτοί να παραμένουν, δυστυχώς, αναξιοποίητοι.

Από την πλευρά του, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την επιτακτική ανάγκη της άμεσης ενίσχυσης της Πυροσβεστικής σε έμψυχο υλικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα ατομικής προστασίας, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Τέλος, υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, απέδειξε έμπρακτα τη βαρύτητα που αποδίδει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας καθώς σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο και παρά την ασφυκτική πίεση των θεσμών, μονιμοποίησε 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, προσέλαβε επιπλέον 876 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και διπλασίασε τους εποχικούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το