Τοπικά

Επιμένουν κατά του ιδιώτη οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

IMG_0326

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενες για το γεγονός ότι η Πρυτανεία επέλεξε να δοθεί το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτη, αντί να ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είχαν με την Επιτροπή Ερευνών και οι οποίες λήγουν αύριο 31 Οκτωβρίου.
Σήμερα τους δόθηκε να μελετήσουν τη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψουν με τον ιδιώτη, γεγονός που τις εξόργισε, αφού – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν – οι όροι που περιγράφονται στη σύμβαση δεν ανταποκρίνονται σε όσα είχαν συμφωνήσει με τον Πρύτανη, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι ο ανάδοχος του έργου θα τις προσλάβει με τους όρους της σύμβασης που ίσχυε μέχρι τώρα και θα τις απασχολήσει όλες. “Η Πρυτανεία τελικά έδωσε το έργο της καθαριότητας σε εργολάβο. Μας υποσχέθηκαν ότι θα απασχοληθούν και οι 27 συναδέλφισσες, αλλά ούτε αυτό είναι σίγουρο. Η νέα αυτή σύμβαση περιλαμβάνει όρους για εκ περιτροπής εργασία, για τέσσερις ώρες και με αποζημίωση μηνιαία που σπάνια ξεπερνά τα 140 ευρώ” δήλωσε η αντιπρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Νομού Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά, η οποία ωστόσο ανακοίνωσε ότι οι καθαρίστριες δεν θα προχωρήσουν σε άλλες κινητοποιήσεις. “Θα καθαρίζουμε τα κτίρια και δεν πρόκειται να τα αφήσουμε μέχρι να υπογράψουμε μία αξιοπρεπή σύμβαση εργασίας”. Από την πλευρά της η γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Γκριτζάνη επέκρινε τη στάση της Πρυτανείας που άλλα υπόσχεται κι άλλα κάνει. “Πρέπει να βρεθεί μία λύση για όλες μας. Θα αγωνιστούμε όσο χρειαστεί”.
Επίσης η κ. Γκριτζάνη ανέφερε ότι απλήρωτες είναι οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού, από την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μέχρι σήμερα. «Ο δήμαρχος κ. Εσερίδης είχε υποσχεθεί ότι θα προσπαθούσε να βρεθούν κονδύλια για να πληρωθούν οι συμβασιούχες, αλλά ακόμη δεν έχει κάνει κάτι», επισήμανε η κα Γκριτζάνη. “Δεν υπάρχουν χρήματα, λένε, αλλά δεν κάνουν και κάτι να τις πληρώσουν. Μιλάμε για 100 και 200 ευρώ το μήνα” διευκρίνισε. Επίσης, έκανε γνωστό ότι και στο δήμο Βόλου οι συμβασιούχες καθαρίστριες έχουν πληρωθεί μόνο το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ενδέχεται να μην πληρωθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το