Τοπικά

Επιλέγουν εξωτερικό για σπουδές και πρακτική 500 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στους 500 ανέρχονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Εράσμους για σπουδές και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό.
Η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες και αφορά στην μετακίνηση των φοιτητών για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δηλαδή από το 2017-2018.
Στο αρμόδιο γραφείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν συγκεντρωθεί οι αιτήσεις, ενώ κάποιες αποστέλλονται και ταχυδρομικά. Το Πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια πλούσια δραστηριότητα στον τομέα των διεθνών σχέσεων που σε συνδυασμό και με την οικονομική κρίση, οδηγεί τους φοιτητές στην αναζήτηση ευκαιριών και διεξόδων εκτός Ελλάδας.
Γι’ αυτό και αρκετοί φοιτητές επιλέγουν και την πρακτική άσκηση, ώστε αφενός να εκπαιδευτούν σε μια επιχείρηση του εξωτερικού αφετέρου να δημιουργήσουν ένα δίαυλο επικοινωνίας, ώστε, όταν αποφοιτήσουν, να αναζητήσουν με προοπτικές και πολύ καλές πιθανότητες μια θέση εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ενδιαφερόμενο φοιτητές για ολιγόμηνες σπουδές στο εξωτερικό, ενώ αξίζει να τονιστεί πως, όσα μαθήματα περνούν στο εξωτερικό, αμέσως αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, όταν επιστρέψουν.
Και το Πανεπιστήμιο φροντίζει να εγκρίνει πολλές αιτήσεις, ακόμη και να μειωθούν λίγο οι μήνες που λαμβάνει την υποτροφία ένας φοιτητής.
Και αυτό παρά το γεγονός πως οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται, χωρίς αν συμβαίνει απαραίτητα το ίδιο και με τη χρηματοδότηση που λαμβάνει το Ίδρυμα.
Άλλωστε έχει παρατηρηθεί πως, αν σε μια περίπτωση το Πανεπιστήμιο καλύπτει χρηματοδοτικά τους έξι από τους εννιά μήνες που βρίσκεται ο φοιτητής στο εξωτερικό, οι υπόλοιποι καλύπτονται από τους γονείς των φοιτητών, ώστε να ολοκληρώσουν εκεί τις σπουδές τους.
Μέσω του Εράσμους ένας φοιτητής μπορεί να διαμείνει στο εξωτερικό από δύο έως δώδεκα μήνες.
Η υπεύθυνη του προγράμματος Εράσμους για το Π.Θ. κ. Πηνελόπη Δάλλη ανέφερε πως ενδεχομένως να βγει και μια δεύτερη προκήρυξη στο προσεχές χρονικό διάστημα, αν περισσέψουν μερικές θέσεις για την πρακτική άσκηση.
Μάλιστα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις καινούριες χώρες που εντάχθηκαν στο Εράσμους του Πανεπιστημίου, όπως είναι η Αργεντινή και η Σερβία. Για την Αργεντινή θα μπορούν να μεταβούν μόνο οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και ήδη υπάρχουν τέσσερις θέσεις διεθνούς κινητικότητας για ενδιαφερόμενους που θέλουν να μεταβούν εκεί για σπουδές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το