Τοπικά

Επικοινωνία Μεϊκόπουλου με Δημάρχους της Μαγνησίας για την κακοκαιρία «Διομήδης»

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Μεϊκόπουλος με τους Δημάρχους περιοχών της Μαγνησίας που πλήττονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας «Διομήδης».
Ο «Διομήδης» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά έχει προκαλέσει ήδη προβλήματα, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για τα φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.
Μετά από επικοινωνία του με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη, ενημερώθηκε για την εικόνα που παρουσιάζει ο Νομός και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες και διασφαλίσουν την προσπελασιμότητα του οδικού δικτύου.
Σε επιφυλακή είναι και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Χατζηκυριάκος, καθώς υπάρχει αγωνία για την ισχύ και τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Στη συνέχεια, ο Αλ. Μεϊκόπουλος ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα για τις πλημμύρες σε σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου, στο Βελεστίνο και στα Κανάλια, καθώς και την απόφαση να διακοπούν τα μαθήματα για την ασφάλεια των μαθητών.
Συνομιλώντας με τους Δημάρχους Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικό και Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη πληροφορήθηκε την κρισιμότητα της κατάστασης στις περιοχές. Το Νότιο Πήλιο δοκιμάζεται, καθώς για ακόμα μια φορά το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί και πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω του όγκου του νερού. Παρόμοια εικόνα και στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου με τις περισσότερες ζημιές να εντοπίζονται στο παραλιακό μέτωπο, ιδιαίτερα στο Χορευτό, όπου νερό και λάσπη έχουν μπει στα σπίτια.
Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο νησί της Σκοπέλου, όπου ο Δήμαρχος κ. Περίσσης ανέφερε στο Βουλευτή ότι τα καιρικά φαινόμενα θυμίζουν τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί το 2015. Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, το νερό έχει μπει μέσα σε σπίτια και σημειώνονται εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικό και επαρχιακό δίκτυο. Ελεγχόμενη προς το παρόν χαρακτήρισαν την κατάσταση στα νησιά της Σκιάθου και της Αλοννήσου οι Δήμαρχοι κ. Τζούμας και Βαφίνης.

Προβλήματα έχουν προκύψει και σε περιοχές του Δήμου Βόλου με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Αγριάς, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια εξαιτίας των ακαθάριστων υπονόμων.

«Η σφοδρότητα και η ένταση των καιρικών φαινομένων είναι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής. Όπου οι δρόμοι έχουν κατασκευαστεί με τσιμέντο και σύγχρονες προδιαγραφές μέχρι στιγμής αντέχουν, ενώ όσοι δρόμοι επισκευάστηκαν πρόχειρα με χώμα κατέρρευσαν από την ένταση της βροχής, και δυστυχώς είναι πολλές οι περιπτώσεις σε όλο το Νομό. Όπου έγιναν μόνιμα αντιπλημμυρικά έργα τα προηγούμενα χρόνια βοηθούν και αποδίδουν τα μέγιστα σήμερα στη αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών. Δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι αρκετές οι περιπτώσεις που συζητάμε ακόμα το αυτονόητο που είναι ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων και κονδύλια για κατασκευή μόνιμων σταθερών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Τέλος, ευχήθηκε κουράγιο σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται, δύναμη στους εργαζόμενους των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που βρίσκονται απο χθες το βράδυ σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα αποκαθιστώντας ζημιές και βοηθώντας όπου χρειαστεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το