Άρθρα

Επικίνδυνη η ακροδεξιά ατζέντα της ΝΔ

Άρθρο στη «Θ» του ΝΙΚΟΥ ΤΟΣΚΑ, αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη

H Νέα Δημοκρατία συστηματικά επιχειρεί να εμφανίσει ότι στη χώρα επικρατεί «γενικευμένη ανομία» και χάος προκειμένου να δικαιολογήσει το σύνθημά της περί «νόμου και τάξης». Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό, καθώς η καλύτερη απάντηση είναι οι επιτυχίες που έχει να επιδείξει η Ελληνική Αστυνομία. Επιτυχίες, που δεν ήρθαν τυχαία, αλλά έπειτα από συστηματική – μεθοδική δουλειά, αλλά και πολιτικές κατευθύνσεις και καθορισμό προτεραιοτήτων.

Η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μεμονωμένα περιστατικά παραβλέποντας τη συνολική εικόνα και ενοχλείται από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας. Για εμάς η τάξη και η ασφάλεια είναι συστατικά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του πολίτη. Και αποδεικνύεται ότι σε όλους τους τομείς υπάρχει βελτίωση και απτά αποτελέσματα που δείχνουν την προσήλωσή μας στην υπεράσπιση του πολίτη. Παράλληλα, εντοπίζονται προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε.

Και πολιτική βούληση υπάρχει, και οι οδηγίες είναι σαφείς. Άλλωστε την κυβέρνηση δεν την εξυπηρετεί να βρίσκει ο οποιοσδήποτε επιχειρήματα και να την εγκαλεί. Συνεπώς αυτοί οι ισχυρισμοί περί αδράνειας δεν στέκουν και τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το επιβεβαιώνουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Παρασκευή έδωσε αποστομωτική απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για όλα αυτά τα θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε το πραγματικά πιο ήρεμο κλίμα που υπάρχει σε αντιδιαστολή με το πρόσφατο παρελθόν. Ακύρωσε την προπαγάνδα της ΝΔ για τα Εξάρχεια, όπου κατά την τελευταία τριετία έγιναν κατά 28% περισσότερες συλλήψεις σε σχέση με την προηγούμενη επί ΝΔ. Τι γινόταν πριν; Εκατοντάδες προσαγωγές, αλλά λιγότερες συλλήψεις. Γίνονταν επιχειρήσεις-σκούπα για την καλλιέργεια εντυπώσεων υπό το περίφημο δόγμα «μηδενικής ανοχής». Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους. Δεν έλυσαν προβλήματα, αντίθετα δημιούργησαν νέα.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα Εξάρχεια δεν είναι καινούρια. Και δεν είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Μάλιστα τώρα έχουν γίνει σοβαρά βήματα: Έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις που αφορούν κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών, εναντίον εγκληματικών ομάδων του κοινού ποινικού δικαίου, επιχειρήσεις που είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Και μάλιστα επιχειρήσεις που δεν είχαν γίνει -το τονίζω- κατά τα τελευταία 30 χρόνια, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί.

Τα τελευταία στατιστικά της ΕΛΑΣ για την επικράτεια αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται σε όλα τα επίπεδα: Μείωση κατά 7% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων, μείωση 8% στις κλοπές-διαρρήξεις σπιτιών, μείωση 21% στις ληστείες σε σούπερ μάρκετ, μείωση 22% στις ληστείες εντός οικιών, αλλά και στη λεγόμενη παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο. Όπως μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών. Όπως κι αν τα διαβάσει κανείς, έξαρση εγκληματικότητας δεν υπάρχει.

Η ΝΔ επιλέγει να αναδεικνύει θέμα εγκληματικότητας ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα προς άγραν ψήφων. Και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί φαίνεται να επιλέγει την ατζέντα της ακροδεξιάς περί νόμου και τάξης, όταν έχουμε όλοι διαπιστώσει πού οδήγησαν τέτοιες επιλογές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενίσχυσαν τις ακραίες, τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές δυνάμεις! Ας δούμε όλοι προσεκτικά τι έγινε στη Γαλλία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, μέχρι και στη Γερμανία. Γι’ αυτό έχει τεράστια ευθύνη η ΝΔ, αλλά τις συνέπειες κινδυνεύει να τις πληρώσει η χώρα.

Κάθε φορά που μια ομάδα «διαβαίνει τον «Ρουβίκωνα» της έννομης τάξης, η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της και μετά αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Προφανώς και υπάρχουν περιστατικά που η αστυνομία δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι παρούσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις και πάλι ακολουθείται η έννομη τάξη.

Άλλωστε η Αριστερά διαχρονικά ήταν απέναντι στη βία. Για εμένα είναι θέμα Δημοκρατίας η ασφάλεια και η ελευθερία του κάθε πολίτη. Εμείς σεβόμαστε πρώτα και κύρια τους νόμους και τις δημοκρατικές μας παραδόσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το